Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Trend: Ouders kiezen vaker voor tweedehands speelgoed

Ouders kiezen vaker voor tweedehands speelgoed. Dat blijkt uit onderzoek van Marktplaats. Ben je ook op zoek naar tweedehands cadeaus? Wij zetten de beste winkels en websites waar je terechtkunt op een rij.

Advertentie

De hoge inflatie voert de vraag naar tweedehands speelgoed flink op. De vraag naar tweedehands speelgoed op Marktplaats is met bijna 10 procent gestegen ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit onderzoek van het handelsplatform. In november werd de speelgoedcategorie 40,3 miljoen keer bekeken. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal op 36,8 miljoen. Ook in aanbod van tweedehands speelgoed stijgt.

Zie ook: Tweedehands kinderkleding en -spullen: hier moet je zijn

Vooral met de feestdagen

De vraag naar gebruikt speelgoed nam rond de feestdagen in 2020 en 2021 al flink toe op het handelsplatform. Toen speelden onder meer de coronapandemie en wereldwijde leveringsproblemen in productieketens een rol. En nu blijkt dat Sinterklaas ook dit jaar zijn zak met cadeautjes vult met tweedehands speelgoed.

Lees ook: Budgettips voor de babyuitzet

Goed voor milieu en portemonnee

43 procent van de ouders zegt er geen moeite mee te hebben als zijn kind tijdens de feestdagen of voor de verjaardag een tweedehands cadeau ontvangt. 27 procent vindt het juist fijn dat er rekening gehouden wordt met tweedehands. Het is goed voor het milieu én de portemonnee. 13 procent van de ouders geeft zelf ook weleens een tweedehands cadeau.

Advertentie

Zie ook: Kerst met kinderen, zo voorkom je stress

Adressen voor tweedehands speelgoed

Ben je ook op zoek naar tweedehands speelgoed, voor de feestdagen of voor een verjaardag? Behalve op Marktplaats kun je ook terecht bij bijvoorbeeld online kringloop Rataplan. Tweedehands speelgoed voor kinderen van allerlei leeftijden vind je ook bij Siep kinderkleding. Bij Cloffee shop je tweedehands kinderkleding en speelgoed van de mooiste merken. Ook bij de tweedehands community Vinted vind je veel (educatief) speelgoed.

Naar de winkel

Wil je liever niet online shoppen maar naar een gewone winkel? In verschillende steden vind je speciale kinderkringloopwinkels. Zoals de Kinderkringloop in Utrecht. Of wie weet vind jij je pareltje voor de feestdagen wel bij de kringloop in Wassenaar.

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu