Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Wat gelukkige stellen ongevraagd voor elkaar doen

Ben je weleens jaloers op je vriendin als haar partner haar weer eens verrast met een luxe weekendje weg, terwijl jouw man nog vergeet een bloemetje voor jullie jubileum te kopen? Niet nodig, want juist uit de kleine dagelijkse dingen blijkt of jullie relatie goed zit.

Advertentie

Echt gelukkige stellen doen dingen voor elkaar zonder dat het opvalt. Misschien zijn jullie wel zo’n koppel en hebben jullie het zelf niet eens door. Deze dingen doen happy couples voor elkaar – bewust of onbewust – omdat ze weten dat de ander het fijn vindt.

1. Complimenten geven

‘Wat zie je er leuk uit vandaag,’ of ‘Lekker gekookt, schat.’ Elkaar complimenteren maakt een groot verschil in een relatie.

2. Dankjewel zeggen

Elkaar bedanken voor dagelijkse ‘normale’ dingen schiet er misschien al snel bij in, maar een bedankje geeft toch het gevoel dat het niet vanzelfsprekend is (en jij dus niet vanzelfsprekend bent). Het blijft fijn als jij je partner bedankt voor het koken en hij jou voor het naar de garage brengen van de auto.

3. Klusjes voor elkaar doen

Misschien hebben jullie – zoals veel stellen – de taken thuis wel verdeeld: hij de was, jij de boodschappen. Hoe leuk is het dan als je partner thuiskomt met een tas vol etenswaren omdat hij weet hoe druk je bent (en jij toevallig net voor hem een wasje hebt gedraaid)?

Advertentie

Lees ook: 9 tips om je huishouden beter te organiseren.

4. Sorry zeggen

Simpelweg je excuses aanbieden als je weet dat je fout zit.

5. Helpen ontspannen

Een lekker bad maken voor je partner als hij natgeregend thuiskomt, of een massage voor jou omdat je zo’n rugpijn hebt. Dat is liefde.

6. Elkaar aanraken

Niet eens zozeer seks, maar een kus bij thuiskomst of een arm om elkaar heen slaan op de bank. Als je elkaar aanraakt, voel je dat je om elkaar geeft.

7. De ander de deur uit sturen

Elkaar op pad laten gaan om iets leuks te doen met vrienden of om even te gaan sporten. Door de ander de kans geven te ontspannen buiten de deur, geef je elkaar de ruimte.

8. Zelf de hort op gaan

Als jij of je partner even met de kinderen de stad in gaat of naar de kinderboerderij, geef je de ander het huis voor zichzelf alleen en we weten allemaal hoe je daarvan kunt genieten.

Bron: Fatherly – Beeld: GettyImages