Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoenende ouders goed voor gezondheid van kinderen

‘Zoenende ouders goed voor gezondheid van kinderen’

Schamen jouw kinderen zich ook altijd dood als jij je partner een zoen of knuffel in het openbaar geeft? Niks van aantrekken, en gewoon lekker doorgaan! Uit onderzoek blijkt namelijk dat het openlijk ‘liefhebben’ van elkaar een positief effect heeft op de gezondheid van je kinderen.

Deze conclusie trekken onderzoekers van de Wayne State University in het Amerikaanse Michigan.

Advertentie

Astma

Onderzoekers bestudeerden een groep van 80 kinderen (10-17 jaar) met astma. De kinderen hadden naast hun aandoening gemeen dat ze bij hun beide ouders woonden, of bij één van de ouders die in een relatie zat. Ze werden gevraagd om vier dagen lang een dagboek bij te houden, waarin ze onder andere het gedrag van hun ouders opschreven (ruziën of knuffelen) en in hoeverre hun astma in zo’n situatie opspeelde.

LEES OOK: Alles wat je maar wilt weten over astma

Minder klachten

Wat bleek? Kinderen die hun ouders zagen ruziën voelden zich niet per definitie slechter. Wél hadden de kinderen die hun ouders zagen knuffelen of zoenen, minder last van hun astma en andere symptomen.

Interactie met elkaar

Volgens de onderzoekers is het belangrijk dat ouders zich realiseren dat kinderen niet alleen worden beïnvloed worden door hun interactie met ouders, maar ook door de manier waarop ouders onderling met elkaar omgaan.

LEES OOK: Hoe voorkom je een relatiedip?

Kleinschalig onderzoek

Er is natuurlijk wel een kanttekening bij het onderzoek te plaatsen. Het gaat immers om een kleinschalig onderzoek, uitgevoerd over een periode van slechts vier dagen en heel specifiek gericht op kinderen met astma. Maar hé, baadt het niet, dan schaadt het niet, toch?!

LEES OOK: Waarom tijd met je partner belangrijk is

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Quartz – Foto: Shutterstock