Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zwanger? Hoeveel je aankomt, voorspelt het geslacht van je baby

Wil je het geslacht van je baby niet weten tot hij of zij wordt geboren? Een beetje speculeren is natuurlijk altijd leuk. Dit kan aan de hand van de vorm van je buik, de gaafheid van je huid en zo zijn er nog tig dingen waar je een voorspelling op kunt baseren. En daar is er nu nog een bijgekomen: het aantal kilo's dat je aankomt tijdens de zwangerschap.

Advertentie

De Amerikaanse arts Kristen J. Navar onderzocht het verband tussen de gewichtstoename van zwangere vrouwen en het geslacht van hun baby. Zij ontdekte dat hoe meer je aankomt, hoe groter de kans is dat je een zoon krijgt. Van de vrouwen die 9 kilogram aankomen tijdens hun zwangerschap krijgt 49 procent een jongen, bij 18 kilogram 52,5 procent en kom je maar liefst een kilo of 25 aan dan is de kans zelfs 54 procent.

Tip: Gezond en fit je zwangerschap doorkomen? In dit boek vind je er alles over

Meer calorieën

Waarom de kans groter is dat je zwanger bent van een jongen dan van een meisje als je meer aankomt, is volgens de arts niet exact te zeggen. Navar denkt dat het iets te maken heeft met de hogere metabole waarden van mannelijke embryo’s en foetussen waardoor ze meer calorieën nodig hebben om zich succesvol te ontwikkelen.

Meer weten? Via de Nub-theorie weet je het geslacht al met 12 weken

Advertentie

Echo

Natuurlijk is dit puur kansberekening en zul je gewoon geduld moeten hebben tot je baby er is. Pas dan weet je 100 procent zeker of het een jongen of meisje is. Wil je het voor die tijd toch zeker weten, dan kun je natuurlijk een geslachtsbepalende echo laten doen.

Lees ook: Zo weet je of je een zoon of dochter krijgt

en Gewichtstoename tijdens zwangerschap, wat is gezond?

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Leuke slaaptrainers voor peuters

Leuke slaaptrainers voor peuters

Handig hulpmiddel bij het slapen
Bekijk ze hier