Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Tips om je kind niet kwijt te raken

Tips om je kind niet kwijt te raken

Vooral in de vakantieperiode komt het vaker voor. Al let je tijdens een dagje pretpark, dierentuin of strand nog zo goed op, in een onbewaakt moment kan je kind zomaar foetsie zijn. Met deze tips verklein je de kans dat dit gebeurt en ze helpen je kind snel weer terug te vinden.

Advertentie
 1. Herkenningspunten

  Wandel samen met je kind door de omgeving. Benoem tijdens de wandeling wat herkenningspunten. Dit helpt je kind zich te oriënteren en bekend te raken met het gebied. Je kunt ook een plek afspreken waar je kind naartoe gaat als hij je kwijtraakt. Geef ook duidelijk aan tot waar hij mag spelen. Dit kan een fontein, boom, restaurant of huisje zijn. In ieder geval een duidelijke plek waar hij niet voorbij mag.

 2. Polsbandje

  Op internet kun je voor een paar euro festivalbandjes bestellen. Dit zijn waterbestendige bandjes, die je moet doorknippen om ze af te doen. Schrijf hier je telefoonnummer op en schuif het bandje om de pols van je kind. Je bestelt ze via deze link.

 3. Naamketting

  Veel jongens vinden een ID-ketting, ook wel SOS-naamplaatje genoemd, stoer en je kunt er alle noodzakelijke informatie op kwijt.

 4. Opvallen op het strand

  Stranddag gepland? Neem iets mee waardoor je opvalt tussen de vakantiegangers, zodat je spelende kind je makkelijk terugvindt. Dit kan van alles zijn: een felgekleurde parasol, een vlag die je in de grond steekt of een heliumballon die je kind zelf heeft uitgezocht. Trek je kind zwemkleding of een petje in een felle kleur aan, zodat je hem goed kunt volgen als hij over het strand rent.

  Advertentie

  Lees ook: Hoe de kleur van zwemkleding het leven van je kind kan redden

 5. Pleisterspray

  Handig op zomer- en wintersportvakantie: pleisterspray. Schrijf je telefoonnummer op de arm van je kind en spray er een laagje vloeibare pleisterspray over. Dit maakt het waterproof, waardoor het telefoonnummer niet vervaagt. Pleisterspray koop je bij de drogist.

 6. Foto van je kind

  Zorg dat je je kind altijd goed kunt omschrijven, mocht hij toch aan je aandacht ontsnappen. Wat heeft hij aan, hoe zit z’n haar? Maak eventueel aan het begin van de dag een foto, zodat je die kunt laten zien aan medewerkers van de dierentuin, het campingpersoneel of strandwachten.

 7. Melden

  Kind zoek? Meld dit direct bij een hulppost in de buurt.

 8. Ooghoogte

  Zoek altijd op de ooghoogte van je kind.

 9. Wind en zon

  Kinderen gaan vaak met de zon in de rug lopen als ze de weg kwijt zijn. Zo hoeven ze hun ogen niet dicht te knijpen tijdens het zoeken. En kinderen met lang haar lopen vaak tegen de wind in. Dit kan je helpen bepalen welke kant je kind op is gelopen.

Je bent je kind toch uit het oog verloren, wat nu?

Wanneer je je kind toch bent kwijtgeraakt, probeer dan rustig te blijven (hoe lastig dat misschien ook is). Onthoud de onderstaande tips:

 • Zorg dat je een recente foto van je kind bij je hebt die je aan mensen kunt laten zien.
 • Zoek altijd op de ooghoogte van je kind.
 • Is er een hulppost in de buurt? Meld dan meteen dat je kind zoek is.
 • Onthoud dat kinderen bijna altijd met de wind mee lopen.
Video: Zo voorkom je dat je kind vermist raakt op vakantie
Commercieel – Gazelle – Offer

Gazelle Makki

Gazelle Makki

Elektrische bakfiets voor de hele familie
Plan je proefrit