Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Voor het eerst naar de camping met kinderen? 13x kampeertips voor 'dummies'

Gaan jullie dit jaar voor het eerst met de kinderen naar een camping of twijfel je of kamperen met het hele gezin wel een goed idee is? Kwestie van goed voorbereiden en dan komt het helemaal goed. Hier 13 onmisbare tips.

Advertentie
 1. Go with the flow

  Lekker iedere avond voor de caravan van je drankje en je nieuwe boek genieten terwijl je kinderen binnen liggen te slapen, klinkt heerlijk toch? Is het ook! Ga er alleen niet vanuit dat dit dagelijkse kost wordt. Door irritante muggen, benauwde slaapruimtes, gekke geluiden, nieuwe vriendjes die nog lang niet naar bed hoeven en meer van dit soort factoren die in het dagelijkse leven ver te zoeken zijn, kunnen ervoor zorgen dat het ritme van je kind compleet ontregeld is. Denk aan: veel wakker, niet in slaap kunnen komen, laat erin en vroeg eruit. Maak je dus niet te druk om dingen als bedtijd of vaste eetmomenten, maar relax!

  Deze speciale slaaptips voor op vakantie maken het hopelijk een stuk makkelijker. 

 2. Ga met de auto

  Niet alleen kun je zo heel wat meer meenemen dan in het vliegtuig, het geeft je ook veel vrijheid op de plaats van bestemming. Even naar de dichtstbijzijnde stad, strand, supermarkt of apotheek? Instappen en wegwezen. Met de auto op vakantie? Check deze 10 handige tips. 

 3. Vergeet je route niet uit te stippelen

  Of het nou om een pittoreske route naar het vakantieadres of een weinig bijzonder ritje naar de supermarkt gaat. Zorg er altijd voor dat je de route vooraf via Google Maps download, zodat je ook zonder internetverbinding de weg weet te vinden naar de camping. Wel zo prettig met jengelende kinderen op de achterbank.

  Advertentie
 4. We gaan op vakantie en nemen mee… koffie

  Ben je nergens zonder je dagelijkse bakkie pleur? Neem dan vooral een voorraad van je favo koffie mee. Check van tevoren wel even of er een koffiezetapparaat in de camper of safaritent staat. Slapen jullie in een simpel tentje dan is oploskoffie onmisbaar voor een energieboost. Helemaal als je kinderen uren eerder wakker zijn dan jij, omdat ze niet kunnen wachten tot de dag begint. Benieuwd of je koffie en thee tijdens de zwangerschap mag? Dat lees je hier. 

 5. Pop-up tent

  Als je met een tent gaat kamperen of het idyllische idee hebt om de kinderen in een tent naast de caravan te laten kamperen, is een pop-up tent zonder ontelbare scheerlijnen en haringen een uitkomst. Vaak binnen vijf minuten door één persoon op te zetten, zodat de ander op de kinderen kan letten. Tip: probeer hem wel eerst even thuis uit. En oefen dan ook meteen even hoe je hem weer in elkaar vouwt. Ervaring leert dat dat namelijk nog weleens een klusje kan zijn.

  Ga je met je baby op vakantie? Bekijk dan voor vertrek deze handige checklist.

 6. Hoofdlamp

  Nog eentje voor op het lijstje ‘vooral niet vergeten mee te nemen’. Deze handige hoofdlampen zijn niet alleen onmisbaar voor grotwandelingen, maar ook voor als je gaat kamperen in een tent zonder licht bij de hand. Ooit weleens een luier geprobeerd te verschonen in het donker? Begin er niet aan. Ook handig als je old school de hele camping over moet om bij de wc’s te komen. In het midden van de nacht met een klein kind op je arm.

  Advertentie

  Ben je bezig je peuter zindelijk te maken? Check deze zindelijkheidstraining in 5 stappen.

 7. Glow in the dark

  Als het donker is nog even een gezellige wandeling met het hele gezin maken over het strand of in het bos? Behang je kinderen dan met glow in the dark armbanden en kettingen. Dat vinden ze zelf vaak niet alleen geweldig, ook handig als ze ineens een sprintje trekken.

 8. Afwasmiddel

  Niet alleen onmisbaar om kneuterig de afwas mee te doen in een teiltje, maar ook om marshmallows mee uit haren te krijgen. Of kauwgom. Meer onmisbare zomerhacks vind je hier.

 9. Hooikoorts en allergiepillen

  Hartstikke leuk kamperen in een bosrijke omgeving. Maar het kan ook allerlei allergische reacties veroorzaken. Geen idee of een van jullie allergisch is? Laat dit voor vertrek bij de huisarts checken. Weet je het wel? Vergeet dan in ieder geval je allergie-, hooikoortsmedicijnen en zakdoeken niet.

 10. Pindakaas en hagelslag

  Eén van de leukste dingen van vakantie is de lokale keuken op de plaats van bestemming uitproberen. En ook een bezoekje aan de plaatselijke supermarkt kan een heus uitje zijn. Helaas denken veel kinderen daar anders over. Zorg er daarom voor dat je altijd een paar bekende favorieten van je kinderen uit de categorie ‘eten’ meeneemt. Zo gaat er niemand met honger naar bed en voorkom je ongezellige ‘eet je bord leeg’- discussies aan tafel.

  Lees ook: deze handige tips om je kind beter te laten eten. 

 11. Vies worden mag

  Lekker één met de natuur zijn, betekent ook dat je je niet druk moet maken om wat viezigheid. Neem dus kleding mee voor je kinderen waarvan je het niet erg vindt als er onuitwasbare vlekken op komen. Ook handig: een waterdichte rugzak, te vinden in de kampeerwinkel, waar je vieze kleding in kunt doen als je onderweg bent en niet wilt dat het op de autobekleding komt.

  Vlekken verwijderen uit babykleding doe je zo.

 12. Offline

  Kamperen is hét moment om even offline te gaan. Vaak zijn kinderen zo afgeleid door alle speelmogelijkheden in hun nieuwe omgeving dat ze er niet eens om vragen. Leg zelf die iPad en telefoon ook zoveel mogelijk weg. Dat je hem nodig hebt om foto’s te maken is geen excuus om je mail snel even te checken. Zet de vliegtuigmodus aan, zodat je jouw mobiel alleen kunt gebruiken om foto’s te maken. Of laat hem binnen in de caravan of tent liggen en neem gewoon je camera mee. Maak je vaak de allermooiste foto’s mee.

  Lees ook: je iPhone of iPad kidsproof maken doe je zo.

 13. Geniet!

  Ook al maakt kamperen je misschien niet non-stop gelukkig, zo’n kampeervakantie met het hele gezin zorgt ongetwijfeld voor onvergetelijke momenten. Maak je niet druk over beginnersfouten en irritaties, maar geniet vooral van alle onvergetelijke en te grappige ‘houd-je-benen-bij-elkaar-anders-plas-je-in-je broek’-momenten.

Bron: Whatsupmoms.com. Fotografie: Shutterstock.com. 

Zwangerbox partnerpagina Waterwipes 2022

Waterwipes

Bekijk de website