Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Ongeboren baby vindt boerenkool vies, wijst onderzoek uit

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond te eten. Toch kun je boerenkool beter overslaan, ontdekten Britse onderzoekers. Ongeboren baby’s vinden de smaak van boerenkool niet alleen vies, ze gaan er zelfs boze gezichten van trekken.

Advertentie

Het onderzoek werd gedaan aan de Durham University in Engeland en gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science. Wanneer een vrouw langer dan veertien weken zwanger is, kan haar ongeboren baby proeven wat ze eet, weten de onderzoekers. Dat komt omdat aroma’s van de voeding al duidelijk aanwezig zijn in het vruchtwater. Na 24 weken kunnen ongeboren baby’s al geur waarnemen. 

Lees ook: Wat mag je eten als je zwanger bent?

Gezichtsuitdrukkingen

Tijdens het onderzoek kregen honderd moeders capsules met boerenkoolsmaak of wortelsmaak voorgeschoteld. Met echo’s werden de gezichten van de baby’s in de buik bekeken. De onderzoekers keken naar de baby’s voor én nadat de moeders de groenten aten. Van boerenkool gingen de baby’s boos kijken en van wortel kregen ze vaker een lach op hun gezicht.

Bekijk een paar van de gekke bekken via deze link naar het wetenschappelijke artikel.

Ook interessant: 10 superfoods tijdens de zwangerschap

Vervolgonderzoek

Onderzoekers zijn benieuwd hoe de baby’s op het eten reageren als ze geboren zijn. Ze vermoeden dat de baby’s milder op boerenkool reageren als ze dit in de baarmoeder al ‘hebben gegeten’. Vervolgonderzoek gaat uitwijzen of dit daadwerkelijk het geval is.

Bron: RTLnieuwsBeeld: GettyImages

Redactioneel – Offer – Babykalender

Alles lezen over de ontwikkeling van je baby?

Van baby tot peuter - Ouders van Nu
Shop nu