Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Veel single moeders eenzaam tijdens feestdagen’

Ruim 60% van de alleenstaande moeders voelt zich eenzaam tijdens de feestdagen. Dit blijkt uit een onderzoek van HappySingleMoms.nl uit 2015. Vooral Oud & Nieuw vinden alleenstaanden lastig: dan voelt 62% van de single moeders zich eenzaam. En daar wil de ontmoetingssite iets aan doen.

Advertentie

Voor het onderzoek werden 800 alleenstaande en getrouwde moeders ondervraagd. Opvallend is dat gevoelens van eenzaamheid niet alleen door alleenstaande moeders ervaren, ook 16,8% van de getrouwde moeders voelt zich eenzaam tijdens Oud & Nieuw. ‘Dit is beduidend minder dan bij alleenstaande moeders. Maar het is zeker een opvallend hoog percentage wanneer je bedenkt dat zij zich eenzaam voelen, terwijl zij samen met een partner zijn’, aldus de Myra de Wildt, oprichter van HappySingleMoms.nl.

Alleen met kerst

Ruim 14% van de alleenstaande moeders is op Kerstavond alleen, 10% is op eerste Kerstdag alleen, 16% is op Tweede Kerstdag in haar uppie en 10% is dat met Oud & Nieuw. ‘Dit aantal kan wellicht nog een stuk hoger worden, aangezien er nog aardig wat alleenstaande moeders zijn die nog niet weten wat ze tijdens de Feestdagen gaan doen’, aldus de Wildt.

Kerstdagen en Oud & Nieuw

Bijna de helft van de alleenstaande moeders ziet een beetje of zelfs heel erg op tegen de kerstdagen. Meer dan de helft van de alleenstaande moeders kijkt juist op tegen Oud & Nieuw. Getrouwde moeders hebben daar veel minder last van: 23% van de getrouwde moeders kijkt op tegen de kerstdagen en Oud & Nieuw.

Alleen op de bank

Alleenstaande moeders kijken met name op tegen de feestdagen, omdat ze – ondanks dat ze misschien met familie of vrienden zijn – uiteindelijk toch alleen op de bank belanden. Daarnaast voelt het een beetje als ‘inbreken’ als ze met een andere familie de feestdagen vieren of zijn ze daadwerkelijk alleen, blijkt uit het onderzoek.

Advertentie

Elkaar ondersteunen

Mede om de eenzaamheid onder alleenstaande moeders te verkleinen, lanceerde Myra de Wildt  in oktober Happy Single Moms: een ontmoetingssite gericht op alleenstaande moeders en alleenstaande zwangere vrouwen. Via de site kunnen die moeders op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Op die manier hoopt De Wildt dat single moeders elkaar vinden en dat zij de feestdagen kunnen doorbrengen met elkaar.

ZIE OOK: Tips van single moeders voor single moeders

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Happy Single Moms – Foto: 123rf

Ouders van Nu product – Babykookboek

Babykookboek - voor 6-18 maanden

€20,99
Bestel nu