Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x slimme trucs voor ouders

Met een druk gezinsleven is alles waarmee je een beetje tijd kunt besparen natuurlijk welkom. Vandaar deze acht slimme trucs die het leven van ouders net even wat makkelijker kunnen maken.

Advertentie
  1. IJsjes eten zonder te knoeien

   1
   Bron: Merrymaids.com

   Kinderen en ijsjes: vaak een nogal kleverige combinatie. Met deze simpele oplossing voorkom je dat jouw kind onder de ijsvlekken zit. Prik een cupcake-vormpje onderaan het ijsstokje, zodat alle druppels worden opgevangen.

  2. Zó verwijder je het kroontje uit een aardbei

   2
   Bron: Instagram user foods2hack

   Advertentie

   Aardbeien zijn gezond én lekker. Een ideaal tussendoortje voor kinderen dus. Het kan lastig zijn om het kroontje te verwijderen, voordat je het weet heb je de halve aardbei weggesneden. Check deze lifehack: duw een rietje via de onderkant van de aardbei naar boven en voilà, het kroontje is eruit. Gebruik wel een stevig rietje.

  3. Zó voorkom je dat appels bruin worden

   3
   Bron: A Helicopter Mom

   Als je je kind graag een appel in partjes meegeeft, wordt die meestal heel snel bruin. Niet met deze simpele oplossing. Je hebt er alleen een haarelastiekje voor nodig. Hoe het werkt? Snijd de appel in stukjes en plaats er direct een haarelastiekje omheen. Op die manier komt er geen lucht bij de appel en verkleurt hij niet.

  4. Zo hou je de bekerhouders in je auto netjes

   4
   Bron: Kids Activities Blog

   Advertentie

   Zitten de bekerhouders in jouw auto ook altijd vol met snoeppapiertjes en allerlei andere rotzooi? Plaats dan siliconen cupcake-vormpjes in de houders. Zo voorkom je vieze plakkerige houders vol kruimels en stukjes lolly.

  5. Pijnloos een splinter verwijderen

   5
   Bron: Flickr gebruiker Adam Sherer

   Zet jouw kind het ook op een gillen zodra je met een pincet in de buurt van een splinter komt? Probeer dan dit: meng een beetje baking soda (baksoda) met water en smeer dit over de wond. Plak er een pleister op en laat die een uurtje zitten. Wanneer je de pleister er weer afhaalt, kun je de splinter er makkelijk uithalen zonder pincet.

  6. Eet marshmallows voor een zere keel

   6
   Bron: Flickr gebruiker Slice of Chic

   Dit trucje is zeker het proberen waard wanneer je kind last heeft van een zere keel. Waarom het helpt weten we niet, misschien heeft het iets te maken met gelatine, maar marshmallows hebben een verzachtend effect op de keel.

 1. Zó pel je een mandarijn op een makkelijke manier

  2014-02-11-how-to-peel-an-orange-animation-680x324
  Bron: Tablespoon

  Is jouw kind ook gek op mandarijnen? Met deze simpele hack pel je ze voortaan op een snelle, gemakkelijke en schone manier. Om niet de helft van de mandarijn weg te hoeven gooien, snijdt je zo dicht mogelijk bij de uiteinden.

 2. Maak zelf een ‘kleurdoos’ voor onderweg

  8
  Bron: Stacy Vaughn

  Om te voorkomen dat jouw kinderen zich onderweg vervelen, is het altijd handig om wat tekenspullen mee te nemen. Wist je dat je deze heel gemakkelijk kunt opbergen in een dvd-hoesje? Pak een oud dvd-hoesje, stop er wat potloden in en papiertjes, en klaar is kees!

Bron: Popsugar.com – Beeld: Shutterstock