Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 
jongen of meisje duurder
door

Een jongen of een meisje opvoeden: wat is nu eigenlijk duurder?

Dat het grootbrengen van een kind niet goedkoop is, weten we allemaal. Maar zou het eigenlijk nog uitmaken qua kosten of je een jongen of een meisje krijgt? Kost een jongen je meer geld dan een meisje?

Advertentie

Als we de site Moneysupermarket.com moeten geloven wel: ouders met een meisje zouden veel meer geld kwijt zijn dan ouders met een jongen. De reden? Het buitensporige kleding- en make-upgebruik van meisjes…

Flink verschil kosten

Uit onderzoek van Moneysupermarket.com blijkt dat ouders gemiddeld 90.000 euro uitgeven aan een zoon, gerekend van de geboorte tot zijn achttiende. Een flink bedrag, maar voor meisjes loopt dit nog hoger op: zij kosten ouders gemiddeld zo’n 125.000 euro. Oftewel: een verschil van maar liefst 35.000 euro!

Peuterfase

Hoewel jongens en meisjes in de babyfase ongeveer even duur zijn (je geeft bijvoorbeeld al zo’n 2700 euro uit aan luiers), is er naarmate ze ouder worden een verschil te zien in de uitgaven. Dit verschil begint al in de peuterfase. Zo zouden meisjesmoeders 37% meer geld uitgeven aan kleding voor hun peuter dan jongensmoeders. Vooral in de tienerjaren van meisjes lopen de kosten flink op: er wordt dan geld gespendeerd aan onder andere kleding, make-up en verzorgingsproducten.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Dailymail.co.uk – Beeld: Shutterstock

Zwangerbox partnerpagina Bon bébé 2022

Bon bébé

Bekijk de website