Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9 dingen die je bij het eerste kind wel doet, maar bij de tweede niet meer

Bij de eerste zit je erbovenop en hou je nauwgezet een zwangerschapsdagboek bij. Bij een tweede ben je minder stipt. Wij zetten de grootste verschillen op een rij. Herkenbaar?

Advertentie

Pufles en zwangerschapsyoga

Bij de eerste zwangerschap krópen de weken voorbij. Logisch, alles was nieuw! Er was dan ook geen cursus die je níet hebt gevolgd. Bij een tweede zwangerschap heb je je handen vol aan de oudste. Voordeel: de tijd vliegt razendsnel voorbij. Je hebt amper tijd om na te denken voor een opfriscursus.

De kleertjes

Kocht je voor je eerste bergen babykleding en kon je met moeite iets laten liggen? ‘Hoezo, ze groeien er toch zo uit? Dit roze olifantentruitje is toch enig!’ Bij de tweede zat je wel op één lijn met je partner en werd al snel de kleding van de eerste weer van zolder gehaald. Toch zonde, anders.

Een verre reis maken

Een paar weken naar Bali, de Dominicaanse Republiek of Bonaire is met één kind te overzien en misschien zelfs wel puur genieten. Maar hoe groter je gezin wordt, hoe groter ook het gedoe. Twee keer zoveel spullen mee, allebei een kind op schoot in het vliegtuig, dubbel zonnebrand smeren… En los daarvan: een verre reis wordt stukken duurder zodra de oudste een eigen vliegticket (stoel) nodig heeft.

Bootcamp of Pilates

Naast je baas, je man en niet één maar twéé kinderen die continu aandacht vragen, blijft er nauwelijks tijd over voor een lesje Pilates of een stevige bootcampsessie in het park. Met eentje was dat makkelijker te regelen. Sterker nog, dinsdagavond was vaste prik.

Advertentie

Bij vrienden

Met de eerste toerde je met het grootste gemak langs al je vrienden, gezellig op de koffie of ’s avonds uitgebreid borrelen. Desnoods legde je je kind daar even op bed. Spreek je nu bij iemand af, dan schakel je liever de oppas in.

Een stuk relaxter

Waar je bij de eerste soms wanhopig boven het bedje hing, in een poging de uitgespuugde speen er weer terug in te krijgen, ben je bij de tweede een stuk relaxter. Je weet: dit gaat voorbij, dan maar niet. Je ontdekt gaandeweg wat het beste werkt voor jou en je kind, en vertrouwt meer op je (moeder)gevoel.

 

Van elke scheet een foto

Bij het eerste kind werden elke zucht, brabbel en veelvuldig vastgelegd op beeld: alles moest immers in het plakboek. De tweede komt er qua aantal foto’s bekaaid vanaf. Sterker nog: je bent dolblij dat je nu met drie muisklikken een fotoboek kunt maken door je digitale foto’s in te sturen. Hoef je je daar in elk geval niet schuldig over te voelen.

Naar het theater

Kindercafé’s en poppentheaters? Met je eerste liep je er de deur plat, maar met twee kinderen op sleeptouw is het een onderneming waar je liever niet aan begint. Nou vooruit. Af en toe regel je kaartjes voor een leuke voorstelling. Maar dan moet het wel echt de moeite waard zijn!

Het huis soppen

Middagdutje? Fijn, dan kon jij even met de stofzuiger in de weer. Met twee kinderen, met ieder zijn eigen slaapschema (of geen schema), komt dat er niet meer van. Dan maar ’s avonds, als je er de energie voor weet te vinden.

Beeld: Shutterstock

Commercieel – Hema – Offer – Peuter dekbedden

Peuter dekbedden

Een zacht, katoenen dekbedovertrek
Shop nu