Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Hoe de kleur van zwemkleding het leven van je kind kan redden

Het vakantieseizoen is aangebroken, laat de waterpret maar beginnen! Natuurlijk staat veiligheid voorop bij een strandvakantie of een dagje zwemmen. Wist je dat de kleur van de zwemkleding van je kind een groot verschil kan maken? Een watertest wijst uit welke kleur zwemkleding het veiligst is.

Advertentie

Je moet er niet aan denken dat er iets met je kind gebeurt tijdens een strand- of zwembaddag. Juist daarom is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen, met bijvoorbeeld de zwemkleding. Bij het kopen van zwemkleding voor je kind let je vaak op de maat en stijl, maar een watertest maakt duidelijk dat de kleur van de zwemkleding meer uitmaakt dan je zou denken.

Lees ook: Dit is een ideale leeftijd om met zwemles te beginnen

Watertest voor veiligheid

Alive Solutions, een Amerikaanse organisatie voor zwemveiligheid, wilde weten welke kleuren onderwater nog zichtbaar zijn. Er is maar één manier om daar achter te komen: zwemkleding in verschillende kleuren in het water gooien en kijken welke badkleding je nog goed ziet.

De test is in een meer en in een zwembad uitgevoerd: eerst aan de oppervlakte van het water, daarna op ruim 45 centimeter diepte. Het zal je niet verbazen dat neonkleuren het beste te zien zijn in zowel een meer als een zwembad, in normale omstandigheden. Maar er zijn wel degelijk opvallende resultaten.

Tip: Lees hier meer over veiligheid rondom (open) water

Advertentie

Opvallende resultaten

Op de onderstaande afbeeldingen zijn de resultaten te zien. Op de eerste rij van de afbeeldingen zie je de zwemkleding aan de oppervlakte. De tweede rij is wat je ziet vanaf de kust en de derde rij is van een hoger perspectief, als je bijvoorbeeld op een boot of steiger staat.

Testresultaten van het meer:

Testresultaten van het zwembad:

Neonkleuren komen het beste uit de verf

Bij de test in het meer komen neongeel, -groen en -oranje het beste uit de verf. Voor een zwembaddag raden de onderzoekers neonroze en neonoranje aan. Wit en lichtblauw zijn de slechtste keuzes: die kleuren zijn onderwater niet meer te zien.

Advertentie

Ondanks dat donkere kleuren in het zwembad nog wel te zien zijn, raden de onderzoekers dit toch af. Donkere kleuren kunnen namelijk al gauw worden aangezien voor schaduw, modder of bladeren. Neonkleuren zijn kortom de veiligste keuzes voor de zwemkleding van je kind. Toch goed om te weten als je nog twijfelt tussen de aanschaf van een lichtblauw of neongeel badpak, niet?

Leuke kinderzwemkleding in neonkleuren:

Bron: Motherly, Alive Solutions – Beeld: Getty Images

 

Redactioneel – Offer – Gezondheid baby

Digitale thermometer

Shop nu