Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

13 prachtige babynamen voor meisjes geboren in november

Je kunt je door van alles en nog wat laten inspireren als je op zoek bent naar de perfecte naam voor je kind. Ben je zwanger van een meisje en uitgerekend in november? Dan levert haar geboortemaand genoeg naaminspiratie op: kijk maar eens naar deze 13 prachtige meisjesnamen.

Advertentie
 1. Scarlett

  Scarlett is een avontuurlijke naam die perfect past bij een meisje dat geboren is in november. De naam komt van Scarlet (met één t): een felle rode kleur, met een lichte oranje tint. Een kleur die doet denken aan de herfstbladeren die rond dwarrelen in november.

 2. Autumn

  Autumn mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. November valt middenin het prachtige en kleurrijke herfstseizoen.

  Lees ook: De mooiste babynamen geïnspireerd op de winter

 3. Ginger

  De naam Ginger (betekenis ‘gember’) is o zo perfect voor een meisje met een pittige persoonlijkheid! De link naar november? Gember veel gebruikt in allerlei herfstrecepten.

 4. Amber

  Amber is een oranje-gele kleur en straalt energie uit. Deze kleur komt ook nog eens veel voor in de herfst; kijk maar eens naar al die bladeren. Een prachtige naam voor een herfstmeisje dus!

  Advertentie

  Tip: Hier vind je de mooiste naamkettinkjes voor de mooiste namen

 5. Hazel

  De naam Hazel is eenvoudig maar mooi. De betekenis is ‘hazelaar’, oftewel de boom waar je in november hazelnoten van kunt oogsten.

 6. Nova

  Nova betekent letterlijk vertaald ‘nieuw’, maar wordt ook gebruikt in de sterrenkunde. Een (super(nova) is een ster die plotseling toeneemt in helderheid, waardoor het lijkt alsof er een nieuwe ster is ontstaan. En deze stoere meisjesnaam matcht verder natuurlijk heel fijn met de maand november.

 7. Elvie, Elfi of Elvi

  Deze schattige, originele naam heeft meerdere betekenissen: ‘raadgever’, ‘vriend’ én ‘elf’. Leuk voor een meisje dat in de elfde maand is geboren.

  Advertentie

  Een maand later uitgerekend? 30x de allermooiste babynamen voor een decemberkind

 8. Rain

  Deze stoere naam betekent natuurlijk ‘regen’. En kies je deze naam voor je meisje dan heeft ze meteen haar eigen liedje: November Rain van Guns N’ Roses.

 9. Leaf

  Leaf betekent ‘blaadje’. Alleen omdat deze Engelse naam in het Nederlands lijkt op ‘lief’ kan het voor verwarring zorgen, maar het maakt de naam tegelijkertijd extra zoet.

  Ook leuk: Nederlandse babynamen geïnspireerd op de natuur

 10. Sienna

  Sienna is een Italiaanse meisjesnaam en ook heel toepasselijk voor een herfstbaby. Sienna betekent namelijk ‘roodbruin van kleur’.

 11. Jora

  Jora is een korte, stoere maar lieve naam. Het betekent ‘herfstregen’ in het Hebreeuws. Hóe perfect voor een meisje geboren in november?

 12. Zarina

  Wat dacht je van Zarina als naam voor een meisje? Het betekent ‘gouden vat’ in het Perzisch, wat natuurlijk perfect is aangezien de bladeren in november geel worden.

 13. Topaz

  Topaz betekent ’topaas’. Deze prachtige edelsteen is de geboortesteen die hoort bij november. Het is daarnaast een mooie en unieke naam voor een babymeisje.

Bron: Café Mom