Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
inspirerende namen hoop

15 inspirerende namen die allemaal ‘hoop’ betekenen

Hoop is iets moois. Het geeft je kracht op moeilijke momenten en het geeft je vertrouwen in een goede afloop. Prachtig dus om je baby een naam te geven die ‘hoop’ betekent of een hoopvolle betekenis heeft. Hier 15 inspirerende namen voor jongens en meisjes.

Advertentie

Lees ook: 20 namen met de betekenis ‘kracht’

Inspirerende namen voor meisjes

 1. Esperanza

  De inspirerende naam Esperanza (Spaans) is afgeleid van het woord ‘esperar’ dat ‘wachten’ betekent en betekent letterlijk ‘in afwachting van’ of ‘hopend op’.

 2. Nadia

  Nadia (Russisch) is een van de populairste inspirerende namen met de betekenis ‘hoop’. Nadia is afgeleid van de klassieke Russische naam Nadyezhda.

 3. Asha

  Asha, oorspronkelijk een naam uit het Sanskriet, werd ooit vooral gebruikt in India maar nu ook in de rest van de wereld. Het betekent ook ‘wensen’.

 4. Taraji

  Misschien kende je deze naam al door de Amerikaanse actrice Taraji P. Henson (uit de film The Curious Case of Benjamin Button). Taraji komt uit het Swahili (Zuid-Afrika) kan ook worden gespeld als Taraja.

  Advertentie
 5. Esmé/Esmée

  Hoewel deze naam van het Franse werkwoord ‘aimer’ komt dat ‘houden van’ betekent, is de betekenis van deze naam ook ‘hoop’. Het is populairder geworden sinds de populaire vampierenfilm Twilight: een personage uit deze film heet Esme.

 6. Iris

  De betekenis van deze naam is wijsheid, vertrouwen én hoop. Deze naam was in de jaren ’70 behoorlijk populair en zou zo maar eens een revival kunnen maken.

  Lees ook: 22x namen geïnspireerd op de natuur

 7. Brayleigh

  Brayleigh betekent – heel bescheiden – ‘sprankje hoop’ en wordt in Amerika redelijk vaak aan meisjes gegeven. Je kunt de naam ook makkelijk afkorten tot Bray of Leigh. Er bestaat wel een grote kans dat men het altijd verkeerd spelt…

 8. Aileen

  Ierse namen zijn vrij uniek en deze naam betekent ‘stralende en heldere lichtstraal’. Oftewel een sprankje hoop dat aan de horizon schittert. Verwar de naam niet met Eileen, wat mooie vogel betekent.

  Advertentie

Lees ook: De leukste namen met 3 letters

Inspirerende namen voor jongens

 1. Dylan

  De Engelse naam Dylan, die tegenwoordig ook in Nederland best populair is, kan worden gespeld als Dylan of als Dillion en betekent ‘sprankje hoop’.

  Meer inspiratie: Amerikaanse namen uit de jaren ’80 die verrassend leuk zijn

 2. Jesse

  De Bijbelse naam Jesse betekent letterlijk  ‘geschenk van God’ en dat is toch waar je op hoopt?

 3. Asher

  Deze Afrikaanse naam betekent ‘gezegend’, ‘gelukkig’ en ‘hoop’.

 4. Philipe

  Als je op zoek bent naar een naam waarvan mensen zeggen ‘Die naam hoor ik niet zo vaak’, dan is deze Spaanse naam misschien een kanshebber. De betekenis: ‘oorsprong van de hoop’.

 5. Deene

  Niet te verwarren met de Engelse naam Dean (wat ‘uit de vallei’ betekent). Deene is een Franse naam die ‘hoop’ betekent.

  Lees ook: 40 populaire namen met 5 letters

 6. Daijon

  Deze bijzondere naam werd gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van Amerika en heeft de letterlijke betekenis is ‘Gods geschenk van hoop’.

 7. Amil

  Hoewel er ook vrouwen zijn die Amil heten, wordt deze Arabische naam (veel) vaker gebruikt als mannelijke naam. Het betekent ‘hoopvol’.

Lees ook:
20x namen die zijn geïnspireerd op het moment van conceptie
40 namen met een liefdevolle betekenis
Van Zon tot Maan: 30 leuke namen geïnspireerd op het heelal

Bron: BabyGaga – Beeld: Getty Images

Redactioneel – Offer – Praktisch en veiligheid

Maak je huis kindveilig

Veilige traphekjes
Shop nu