Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 
babynamen sprookjes

20 op sprookjes geïnspireerde babynamen, voor een happily ever after

Sprookjes: wie is er niet groot mee geworden? En omdat jij jouw kind ook een leven vol sprookjes gunt, begin je zijn of haar leven goed met een sprookjesachtige naam. En ze leefden nog lang en gelukkig…

Advertentie

Meisjesnamen

 1. Aurora – Aurora is de naam van de prinses in het sprookje Doornroosje. Het zou helemaal fijn zijn als je dochter net zo’n schone slaapster wordt als zij.
 2. Jasmine – Deze naam mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Jasmine, de prinses waar Aladdin verliefd op wordt in het gelijknamige sprookje, is een prachtige, zwartharige prinses.
 3. Tiana – Tiana is de hoofdrolspeelster in de Disney-animatiefilm De Prinses en de Kikker uit 2010. In dit sprookje kust Tiana een prins die behekst is en in een kikker is veranderd, waardoor ze zelf ook in een kikker verandert.
 4. Ella – De naam Ella is afgeleid van Cinderella, oftewel Assepoester. Wist je dat dit oude volkssprookje uit 1634 stamt? Het thema van het sprookje is het overwinnen van onrechtvaardige behandeling.
 5. Kiara – Kiara is de avontuurlijke dochter in het vervolg van de populaire familiefilm De Leeuwenkoning 2: Simba’s Trots. Het betekent ‘donkerharig’, ‘donker’ en ‘Gods kostbare geschenk’.
 6. Alice – De naam Alice is natuurlijk geïnspireerd op het verhaal Alice in Wonderland. Een toepasselijke naam voor een ondernemend meisje.
 7. Ariel – Deze naam komt uit het Disney-sprookje De Kleine Zeemeermin. Helemaal toepasselijk als je een dochter met rood haar hebt.
 8. Belle – Belle (uit de Disney-film Belle en het Beest) is een meisje dat verder kijkt dan de oppervlakte en iedereen een kans geeft. Een mooie naam voor een mooie dochter.
 9. Elsa – Deze naam uit de film Frozen, een van de populairste Disney-films ooit, mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Voor prinsesjes die geboren worden in de winter.
 10. Violet – De naam Violet is geïnspireerd op Violet uit The Incredibles. Een echte superheldin die niet snel bang is.

Lees ook: Babynamen 2020: dit worden de populairste namen en trends

Jongensnamen

 1. Robin – Robin Hood: een Engelse volksheld uit een reeks oude balladen en legenden. Robin Hood steelt van de rijken en verdeelt zijn buit onder de armen. Een echte held! (Al moet je natuurlijk niet stelen, maar oké.)
 2. Merlijn – Voor alle jongetjes die kunnen toveren: Merlijn! Merlijn de Tovenaar is een Amerikaanse tekenfilm uit 1963 van Walt Disney.
 3. Kai – Kai komt uit het originele sprookje van Hans Christian Anderson uit 1844: De Sneeuwkoningin. In dit verhaal is Kai een kleine jongen die bevriend raakt met een meisje genaamd Gerda. Het duo ontmoet de kwaadaardige Sneeuwkoningin.
 4. Sebastiaan – Sebastiaan is die leuke krab en ‘adviseur’ van koning Triton in de Disney-film De Kleine Zeemeermin. Voor een jongetje met humor dus!
 5. Erik – En nóg een uit De Kleine Zeemeermin: prins Erik. Hij bracht Ariel het hoofd op hol en de twee leefden nog lang en gelukkig…
 6. Conrad – Conrad is een echte held in het sprookje De Ganzenhoedster. Een prachtige naam voor een dappere kleine jongen.
 7. Derek – Prins Derek is de uiteindelijke geliefde van prinses Odette in de film De Zwanenprinses uit 1994, en wordt ookgebruikt in de  klassieke Barbiefilm-versie van het verhaal. Een schurk verandert princes Odette in een zwaan terwijl Derek toekijkt. De naam Derek betekent ‘geschenk van God’ en ‘heerser van het volk’.
 8. Timon – De naam Timon komt van het komische duo Timon & Pumba uit de Disney-film De Leeuwenkoning. Voor de echte komieken onder ons!
 9. Finn – Deze naam is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. De naam Finn komt uit de film Cars 2 en is een Britse spion. Voor kleine, dappere jongens die wel van avontuur houden.
 10. Christopher – De naam Christopher (of: Chris) komt uit een echte klassieker: Winnie de Poeh. In de verhalenreeks van A.A. Milne is hij degene in wiens fantasie de avonturen van Winnie de Poeh plaatsvinden. In de Nederlandse versie wordt het jongetje Janneman Robinson genoemd.

Lees ook: Met deze namen heeft jouw kind het meeste kans om miljardair te worden

Bron: BabyGaga – beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Zwangerschapskalender

Ben jij al klaar voor de komst van je baby?

Van ledikantje tot babyfoon
Shop nu