Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Ter inspiratie: 20x de mooiste genderneutrale babynamen

Het kiezen van een naam voor je baby is één van de leukste, maar ook moeilijkste dingen als je zwanger bent. Zie je wel wat in een genderneutrale opvoeding of vind je het wel zo makkelijk om maar één naam te kiezen, die leuk is voor zowel een jongen als meisje? Misschien staat dé naam hier dan wel bij.

 1. Noa/Noah

  Al jarenlang is Noah één van de populairste jongensnamen, maar voor een meisje is het ook een mooie naam. In het laatste geval wordt het meestal geschreven als Noa. Deze naam betekent rust en comfort.

 2. Sam/Sammy/Sammie

  Sam is de verkorte versie van de Hebreeuwse naam Samuel en betekent: de naam is God. Sam – en ook variant Sem – staat al jaren hoog in de lijstjes met populaire jongensnamen, maar wordt ook als meisjesnaam steeds populairder.

 3. Luca

  Deze naam is afkomstig uit Lucanië, een gebied in Zuid-Italië. Kijk hier voor nog meer prachtige, Italiaanse babynamen.

 4. Charlie

  Dat de betekenis van deze toffe naam ‘vrij man’ is, betekent niet dat het geen mooie meisjesnaam is. Niet voor niets kregen in 2019 157 Nederlandse meisjes deze naam. Dit zijn de populairste namen van 2019.

 5. Robin

  Wordt je kind geboren met het sterrenbeeld Leeuw of Kreeft? Dan past deze naam die ‘schitterend door roem’ betekent perfect bij jouw kind.

 6. Beau/Bo

  Jouw baby verdient een naam die bij hem of haar past. Een naam die ‘mooi’ betekent, is dus zeker geschikt.

 7. Riley

  De betekenis mag dan niet zo romantisch zijn (namelijk: roggeveld), stoer is deze naam zeker.

 8. Senna/Zenna

  Een andere superstoere unisex babynaam is Senna, dat ‘beschermer van het volk’ betekent.

 9. Bowie

  Voor een Boogschutter-baby is Bowie een fantastische naam, want het betekent… Juist: boogschutter.

 10. Jaimy

  Van oorsprong is Jaimy een jongensnaam. In 2019 kregen evenveel jongens als meiden deze naam, dus onderscheid maken we tegenwoordig niet meer. Bekijk hier de populairste namen en trends van 2019.

 11. Alex

  Alex betekent ‘beschermer van het volk’. Niet voor niets is het de naam van onze koning. Maar ook voor kleine koninginnetjes is dit een prachtnaam.

 12. Dominique/Dominic

  De betekenis van de Franse naam Dominique is: behoort tot God. Liever een andere Franse naam? Deze 60 namen worden in Frankrijk het meest gegeven aan kinderen.

 13. Bobby/Bobbie

  ‘Heldere faam’ is de betekenis van deze naam. In het buitenland worden vooral jongens Bobby genoemd. Bij ons is dat wel anders: hier werden in 2019 177 meiden met de naam Bobbi(e) of Bobby geboren en ‘maar’ 72 jongens.

 14. Pascal/Pascalle

  Pascal(le) verwijst naar Pascha, ofwel het paasfeest. Deze naam was behoorlijk populair in de jaren ’80. Meer inspiratie? Deze namen uit de jaren ’90 zouden weleens een comeback kunnen maken.

 15. Rene/Renée

  Rene of Renée is een Franse naam die wedergeboren of wijze raadgever betekent. Deze naam hoor je tegenwoordig nog zelden, dus als je op zoek bent naar een niet veelvoorkomende naam is dit misschien een kanshebber.

 16. Jip

  Met maar drie letters is Jip een korte, maar krachtige naam. Het staat voor stralend kind van edele afkomst. Kijk hier voor meer namen met maar 3 letters.

 17. Demi/Demy

  Ondanks de betekenis ‘mythische aardgodin’, wordt de Griekse naam Demi of Demy aan zowel jongens als meiden gegeven. Denk maar aan voetballer Demy de Zeeuw en voetbaldochter Demi de Boer.

 18. Josh

  Een andere toffe unisex naam die niet in dit lijstje mag ontbreken is Josh. De Hebreeuwse betekenis is: god is mijn redder.

 19. Jules

  Julius dat jeugdig betekent, staat al jaren hoog in de lijstjes met populaire jongensnamen. De afkorting Jules doet het bij zowel jongens als meisjes goed en zou best nog weleens een stijger kunnen zijn. Voorspelling: dit worden de populairste babynamen van 2020.

 20. Maxim/Maxime

  De naam Maxim of Maxime (betekenis: de grootste) is redelijk populair in Nederland: in 2019 kregen 98 jongens en 54 meiden deze naam. En dit aantal zou met dank aan Maxime Meiland nog weleens flink kunnen stijgen.

Kijk voor meer inspiratie in onze Zwanger & Baby-app. Hier doen we duizenden suggesties om je te helpen in de zoektocht naar dé babynaam.

Meer babynamen ter inspiratie:

Beeld: Shutterstock