Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
unisex namen

Uniseks namen: deze voornamen passen goed bij meisjes én jongens

Een naam die je voor jongens én meisjes kunt gebruiken: uniseks namen worden steeds populairder onder (aanstaande) ouders. Deze namen zijn vaak stoer en krachtig. Bijkomend voordeel: je hoeft tijdens je zwangerschap maar één naam te kiezen.

Advertentie

Nog meer inspiratie? 40x originele Scandinavische namen

Genderneutraal

Het kiezen van een naam voor je baby is een van de leukste, maar ook moeilijkste dingen als je zwanger bent. Namen zijn steeds minder gebonden aan een geslacht, en daarom zijn uniseks namen steeds meer in trek. Inspiratie nodig? Hieronder staan namen die leuk zijn voor jongens én meisjes.

 1. Noa(h)
  Al jarenlang is Noah een van de populairste jongensnamen, maar voor een meisje is het ook een mooie naam. In het laatste geval wordt het meestal geschreven als Noa. Deze naam betekent rust en troost.
 2. Sam
  Sam is de verkorte versie van de Hebreeuwse naam Samuel en betekent: de naam is God. Sam – en ook variant Sem – staat al jaren hoog in de lijstjes met populaire jongensnamen, maar wordt ook als meisjesnaam steeds populairder. Heb je al een naam op het oog? Een houten namentrein staat leuk op de babykamer
 3. Luca
  Deze naam is afkomstig uit Lucanië, een gebied in Zuid-Italië. Kijk hier voor nog meer prachtige, Italiaanse babynamen.
 4. Charlie
  Dat de betekenis van deze toffe naam ‘vrij man’ is, betekent niet dat het geen mooie meisjesnaam is. Niet voor niets kregen in 2021 209 Nederlandse meisjes deze naam.
 5. Robin
  Wordt je kind geboren met het sterrenbeeld Leeuw of Kreeft? Dan past deze naam die ‘schitterend door roem’ betekent perfect bij jouw kind.
 6. Beau/Bo
  Jouw baby verdient een naam die bij hem of haar past. Een naam die ‘mooi’ betekent, is dus zeker geschikt.
 7. Kai
  De naam Kai komt in veel landen voor, telkens met een andere betekenis. Op Hawaii is het een unisex naam met de betekenis zee, in Japan betekent Kai ongeveer hetzelfde: oceaan en schelp.
 8. Riley
  De betekenis mag dan niet zo romantisch zijn (namelijk: roggeveld), stoer is deze naam zeker.
 9. Blue
  Oké, Blue Ivy kennen we natuurlijk van Beyoncé en Jay-Z, maar wat maakt het uit? Wat kleuren betreft, is dit een goede babynaam voor een jongen of een meisje – het is tenslotte de kleur van de lucht en de oceaan.
 10. Senna
  Een andere superstoere unisex babynaam is Senna, mogelijk betekent het waar(heid).
 11. Bowie
  Voor een Boogschutter-baby is Bowie een fantastische naam, want het betekent… Juist: boogschutter.
 12. Scout
  Scout is een schattige naam voor een jongen of een meisje, en betekent ‘luisteren’. Of je nu fan bent van het boek To Kill a Mockingbird waarin de verteller Scout heet, of gewoon op zoek bent naar een naam met een solide betekenis: Scout is een goede keuze.
 13. Jaimy
  Van oorsprong is Jaimy een jongensnaam, afgeleid van Jacob. Tegenwoordig krijgen zowel jongens als meiden deze naam, dus onderscheid maken we niet meer.
 14. Alex
  Alex betekent ‘beschermer van het volk’. Niet voor niets is het de naam van onze koning. Maar ook voor kleine koninginnetjes is dit een prachtnaam.
 15. Raaf/Ravi
  Deze Hindoestaanse naam wordt vooral aan jongens gegeven, maar af en toe ook aan een meisje. Raaf betekent ‘God heeft genezen’ en Ravi betekent ‘zon’.
 16. Dominique
  De betekenis van de Franse naam Dominique is: behoort tot God. Liever een andere Franse naam? Deze 60 namen worden in Frankrijk het meest gegeven aan kinderen.
 17. Bobby/Bobbie
  ‘Heldere faam’ is de betekenis van deze naam. In het buitenland krijgen voornamelijk jongens de naam Bobby. Bij ons is dat wel anders: de naam wordt hier aan jongens én meisjes gegeven.
 18. Phoenix
  De naam Phoenix is ​​om zoveel redenen cool en origineel! Het spreekt natuurliefhebbers aan, het spreekt mensen aan die van alles houden wat symbolisch is – en het werkt zowel voor een jongen als voor een meisje. Zoals we allemaal weten, draait het bij feniksen allemaal om het opstaan ​​uit de as, en dat is wat je hoopt dat je toekomstige baby doet, toch?
 19. Pascal/Pascalle
  Pascal(le) verwijst naar Pascha, ofwel het paasfeest. Deze naam was behoorlijk populair in de jaren ’80. Meer inspiratie? Deze namen uit de jaren ’90 zouden weleens een comeback kunnen maken.
 20. René/Renée
  Rene of Renée is een Franse naam die wedergeboren of wijze raadgever betekent. Deze naam wordt tegenwoordig weinig gegeven aan baby’s, dus als je op zoek bent naar een niet veelvoorkomende naam is dit misschien een kanshebber.
 21. River
  Deze naam is superschattig voor een jongen of een meisje, en roept natuurlijk een gevoel op van water en natuur en het buitenleven.
 22. Jip
  Met maar drie letters is Jip een korte, maar krachtige naam. Komt van Gijsbert, dat staat voor stralend kind van edele afkomst. Kijk hier voor meer namen met maar 3 letters.
 23. Demi/Demy
  Ondanks dat deze naam is afgeleid van ‘da-mater’ dat Moeder Aarde betekent, wordt de Griekse naam Demi of Demy aan zowel jongens als meiden gegeven. Denk maar aan voetballer Demy de Zeeuw en voetbaldochter Demi de Boer.
 24. Sky/Skye
  Sky is natuurlijk een perfecte naam om de natuur mee te eren. Vaak wordt voor meisjes de naam Skye gebruikt, met een -e erachter.
 25. Josh
  Een andere toffe unisex naam die niet in dit lijstje mag ontbreken is Josh. De Hebreeuwse betekenis is: god is mijn redder.
 26. Jules
  Julius, dat jeugdig betekent, staat al jaren hoog in de lijstjes met populaire jongensnamen. De afkorting Jules doet het bij zowel jongens als meisjes goed en zou best nog weleens een stijger kunnen zijn.
 27. Maxim/Maxime
  De naam Maxim of Maxime (betekenis: de grootste) is redelijk populair in Nederland. Voor jongens én voor meisjes.
 28. Bohdi
  Bodhi is een oud-Indische naam voor jongens en meisjes en betekent ‘bescherming, bode’. Ook wordt er gezegd dat de naam is afgeleid van budh, een woord dat in het Sanskriet ‘bewustwording’ betekent.
 29. Marley
  Afgeleid van de legendarische reggaezanger Bob Marley. Bij meisjes een variant van Marleen, dat een samentrekking is van Maria Magdalena, een van de eerste vrouwen die door Christus werd genezen.
 30. Storm
  De naam Storm wordt een stuk vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes, maar kan ook prima voor jouw kleine meisje. De letterlijke betekenis is ‘ontstuimige beweging, heftige aanval’. Precies zoals een echte storm dus.
 31. Rain
  De naam Rain wordt vaker aan meisjes dan aan jongens gegeven, maar het kan allebei. Het is een Latijnse naam, die heerser betekent. Maar een link met het Engelse woord voor regen ligt natuurlijk ook voor de hand.

Tip: 20 genderneutrale namen die helemaal van deze tijd zijn

Lees ook: Dit zijn de 60 populairste Franse namen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Advertentie

Bron betekenis namen: babybytes.nl – Beeld: Getty Images

Redactioneel – Offer – Klaar voor het najaar (schoenen)

kleertjes.com

Klaar voor het najaar

Lopen, rennen en spelen
Kies de juiste schoen