Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

15 bohemian babynamen die leuk zijn voor jongens én meisjes

Hou je van de natuur en vrijheid? Pak je graag een festivalletje mee als het kan? Dan past een bohemian babynaam waarschijnlijk heel goed bij je baby in spe. En of je nou een dochter of zoon krijgt, dat maakt niet uit. Al deze hippe namen zijn namelijk leuk voor zowel jongens als meisjes. Laat je inspireren!

 1. Ocean

  Natuurlijk mag de naam Ocean niet ontbreken in dit lijstje. Als iets staat voor vrijheid en natuur, dan is het de oceaan wel. Vooral een goede keuze als jullie dol zijn op het strandleven.

 2. Kai

  De naam Kai is van Scandinavische oorsprong en heeft een toffe betekenis: ‘de sleutelbewaarder’. Natuurlijk klinkt dat als een grote verantwoordelijkheid om een ​​baby te geven, maar het is tegelijkertijd ook een beetje magisch.

 3. Bodhi

  Bodhi is een oud-Indische naam voor jongens en meisjes en betekent ‘bescherming, bode’. Ook wordt er gezegd dat de naam is afgeleid van budh, een woord dat in het Sanskriet ‘bewustwording’ betekent.

 4. Marley

  De naam Marley gaat helemaal terug naar het oud-Engels en betekent ‘aangenaam’, soms verwijzend naar het buitenleven. En natuurlijk afgeleid van de legendarische reggaezanger Bob Marley die ook van een bohemian levensstijl genoot.

 5. Blue

  Oké, Blue kennen we natuurlijk van Beyoncé en Jay-Z, maar wat maakt het uit? Wat kleuren betreft, is dit een goede babynaam voor een jongen of een meisje – het is tenslotte de kleur van de lucht en de oceaan.

  Nameninspiratie voor vintagelovers: 50x populaire babynamen uit de jaren ’70 die klaar zijn voor een comeback

 6. Raaf/Ravi

  Deze Hindoestaanse naam wordt vooral aan jongens gegeven, maar af en toe ook aan een meisje. Raaf betekent ‘God heeft genezen’ en Ravi betekent ‘zon’. Bovendien is een raaf in het Nederlands ook een vogelsoort.

 7. Phoenix

  De naam Phoenix is ​​om zoveel redenen cool en origineel! Het spreekt natuurliefhebbers aan, het spreekt mensen aan die van alles houden wat symbolisch is – en het werkt zowel voor een jongen als voor een meisje. Zoals we allemaal weten, draait het bij Fenixen allemaal om het opstaan ​​uit de as, en dat is wat je hoopt dat je toekomstige baby doet, toch?

 8. Scout

  Scout is een schattige naam voor een jongen of een meisje, en betekent ‘luisteren’. Of je nu fan bent van het boek To Kill a Mockingbird waarin de verteller Scout heet, of gewoon op zoek bent naar een naam met een solide betekenis: Scout is een goede keuze.

 9. River

  Als Ocean het niet voor je doet, hoe zit het dan met River? Deze naam is superschattig voor een jongen of een meisje, en roept natuurlijk een gevoel op van water en natuur en alle geweldige dingen aan het buitenleven.

 10. Breeze

  De gedachte van een briesje op een hete zomerdag kan je een intens geluksgevoel geven. Laat je erdoor inspireren! Breeze is een lieve naam en is afgeleid van het idee om met de stroom mee te gaan.

  Dierenvriend? 24x babynamen geïnspireerd op honden- en kattennamen

 11. Sky(e)

  Sky is natuurlijk een perfecte naam om de natuur mee te eren. Vaak wordt voor meisjes de naam Skye gebruikt, met een -e erachter.

 12. India

  Een mooie en exotische naam voor liefhebbers van dit veelzijdige land. Je hoort ‘m vaker voor meisjes, maar de naam kan ook prima voor jongens.

 13. Fern

  Deze naam hoor je amper in Nederland. Maar in Schotland wordt de naam zowel aan jongens als aan meisjes gegeven. Het betekent ‘varen’ (de plant) in het Engels.

 14. Rain

  De naam Rain wordt vaker aan meisjes dan aan jongens gegeven, maar het kan allebei. De letterlijke betekenis is natuurlijk ‘regen’, maar het betekent ook ‘koning’, wat het een mannelijk tintje geeft.

 15. Storm

  De naam Storm wordt een stuk vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes, maar kan ook prima voor jouw kleine meisje. De letterlijke betekenis is ‘ontstuimige beweging, heftige aanval’. Precies zoals een echte storm dus.

Voor de bourgondiërs onder ons: 16x babynamen die geïnspireerd zijn op eten en drinken

Bron: Café Mom