Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Waarom een voedingskussen onmisbaar is als je zwanger bent (plus wat fijne exemplaren)

Het staat op elke babyuitzetlijst: een voedingskussen. Dit is een handig kussen dat je kunt gebruiken tijdens het voeden van je baby. Wacht niet met het kopen van zo’n kussen tot je baby is geboren, want ook tijdens je zwangerschap kun je een voedingskussen al heel goed gebruiken.

Advertentie

Voedingskussen kopen

De naam zegt het al: een voedingskussen is bedoeld om comfortabel je baby te kunnen voeden, of je nou borstvoeding of flesvoeding geeft. Het kussen is zo gevormd dat het ondersteuning geeft aan jouw armen en rug, of aan je baby. Maar ook tijdens je zwangerschap kun je een voedingskussen al goed gebruiken: het is een ideaal kussen om mee te slapen. Reden genoeg om een voedingskussen te kopen.

Ondersteuning in bed

Veel zwangere vrouwen hebben last van slaapproblemen, omdat ze moeite hebben om met hun grote buik een ontspannen slaaphouding te vinden. Ook als je last hebt van je bekken of rug, is het lastig om comfortabel te liggen in bed. Een voedingskussen kan dan een uitkomst zijn. Het geeft ondersteuning aan je groeiende lichaam, zodat je beter tot rust kunt komen als je in bed ligt. Leg het kussen naast je neer, sla je been eromheen, leg het onder je buik of gebruik het als steun in de rug. Probeer wat verschillende houdingen uit en ontdek hoe het kussen jou het beste ondersteunt.

Slapen met een voedingskussen is ook een oplossing als je last hebt van brandend maagzuur. Leg het voedingskussen onder je hoofdkussen, waardoor je wat schuiner omhoog komt te liggen. Zo voorkom je dat maagzuur omhoog stroomt terwijl je slaapt. Heb je last van dikke enkels en vocht in je benen, dan kun je het kussen juist onder je voeten of benen te leggen. Als je benen omhoog liggen, zakt het opgehoopte vocht weg.

Ook als je weinig last hebt van zwangerschapskwaaltjes, kan een voedingskussen een handig hulpmiddel zijn in bed. Het wordt aangeraden om tijdens je zwangerschap op je linkerzij te slapen, omdat de bloedtoevoer naar de placenta in die houding optimaal is. Ben jij van nature een rugslaper, buikslaper, of lig je liever op je rechterzij? Dan kan een voedingskussen helpen om toch op je linkerzij te blijven liggen.

Advertentie

Verschillende vormen

Voedingskussens zijn er in verschillende vormen. Welke vorm voor jou het meest geschikt is om mee te slapen, hangt vooral af van je zwangerschapskwaaltjes en hoe je het kussen wilt gebruiken. Een aantal fijne exemplaren op een rij:

  • C-vorm: dit is een zogenoemd full body voedingskussen in de vorm van de letter C. Dit kussen ‘omshelst’ je als het ware: je legt je hoofd op de bovenkant van de C, het middenstuk leg je onder je buik en de onderkant klem je tussen je benen. Dit kussen geeft extra ondersteuning aan je groeiende buik. Shop hier de fijnste C-vorm voedingskussens.
  • U-vorm: er bestaan ook full body voedingskussens in de vorm van de letter U. Je gebruikt ‘m op z’n kop; je legt je hoofd dus op de onderkant van de U. Je rug leunt tegen de ene kant, je armen en benen klem je om de andere kant. Ook kun je je buik deels erop leggen. Zo geeft dit kussen ondersteuning aan zowel je rug als je buik. Het is een handig kussen om te gebruiken als je op je zij wilt slapen, of als je rugklachten hebt. Shop hier de fijnste U-vorm voedingskussens.
  • Langwerpig lichaamskussen: dit is een kussen in de vorm van een langwerpige rol. Het is ongeveer twee meter lang, waardoor je er met je hele lichaam tegenaan kunt liggen. Je hebt hier verschillende versies van: stevige kussens met een vaste, rechte vorm, maar ook flexibele varianten die je zelf in de gewenste vorm kunt buigen. Het is een prettig kussen om mee te slapen, je kunt er heerlijk tegenaan rollen of je armen en benen eromheen slaan, maar het biedt minder ondersteuning dan de full body kussens. Shop hier de fijnste langwerpige lichaamskussens.

Lees hier meer over de verschillende soorten voedingskussens.