Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
baby groot hoofd

'Groot hoofd? Slim kind!'

Is het hoofd van jouw baby een tikkeltje groter dan die van zijn leeftijdgenootjes? Dan zou het zomaar kunnen dat je een heel slim kind op de wereld hebt gezet. Britse onderzoekers hebben namelijk een verband gevonden tussen de intelligentie van een kind en zijn hoofdomvang.

Advertentie

Volgens onderzoekers van de UK Biobank hebben kinderen met een groot hoofd vaak een groter hersenvolume dan kinderen met een klein hoofd.

Universiteit

De onderzoekers vonden een sterk verband tussen de omvang van de hersenen en het functioneren hiervan. Zo bleken kinderen met een groot hoofd en een groot hersenvolume beter te scoren op cognitieve testen. Onderzoekers waren zelfs in staat om te voorspellen welke kinderen naar de universiteit zouden gaan op basis van de omvang van hun hoofd. De voorspellingen van de onderzoekers bleken later ook nog eens te kloppen.

Invloed van genen

Onderzoekers van de UK Biobank houden zich momenteel bezig met het analyseren van de medische gegevens en het lichaamsmateriaal van zo’n half miljoen Britten. Aan de hand van die gegevens wordt er gekeken of er een verband is tussen de genen van mensen, hun lichamelijke en mentale gezondheid en hun uiteindelijke levensverloop. De UK Biobank hoopt zo inzicht te krijgen in de manier waarop genen een rol spelen in het succes van mensen op latere leeftijd.

BEKIJK OOK: Zó ontwikkeling het brein van een baby zich

Advertentie

MEER LEZEN?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Dailymail.co.uk – Foto: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier