Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

'Hoe groter je billen, hoe slimmer je kind'

Ben jij al jaren aan het Sonja Bakkeren of intermittent fasten? Denk daar nog maar eens twee keer over na als je (nog) een kinderwens hebt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat aanstaande moeders met grote billen intelligente(re) kinderen op de wereld zetten!

Advertentie

Ben je gezegend met een flinke achterkant? Vergeet al die dieetprogramma’s, afvalshakes en hardlooprondjes, want je hebt nu hét excuus gevonden om dat vooral níet te doen. Wil je namelijk zwanger worden of ben je dat al? Dan is het in het voordeel van jouw kind om een lekkere stevige kont en brede heupen te hebben. Het blijkt namelijk dat hoe groter je billen en hoe breder je heupen zijn, hoe slimmer je kind zal worden.

Lees ook: Afvallen tijdens de zwangerschap, mag dat?

Hoe dan?

Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit van Pitssburgh hebben een samenhang gevonden tussen de ontwikkeling van de hersenen van het kind en het vet op de billen van de moeder. ‘Het vet in deze gebieden is als een opslag voor het bouwen van de hersenen van de baby’, zegt onderzoeker William Lassek, tegen the Sunday Times. Vet levert namelijk een stofje, genaamd docosahexaeenzuur. Deze stof is heel belangrijke voor de hersenen en heeft direct invloed op de intelligentie van je ongeboren kind. Oftewel, kort door de bocht: hoe meer vet, hoe intelligenter je baby. Neem dus nog maar een extra taartje zonder schuldgevoel. Al moet je het natuurlijk niet overdrijven, want overgewicht of zelfs obesitas is juist weer niet goed als je zwanger bent of wilt worden.

Nog een reden om niet te lijnen: Onderzoek: ‘Ouders hebben grote invloed op het (negatieve) zelfbeeld van een kind’

Korreltje zout

Neem dit onderzoek overigens wel met een flinke korrel zout. Het is natuurlijk niet zo dat moeders met ronde billen altijd intelligente kinderen krijgen en moeders met platte billen een minder intelligent kind. Maar met een beetje geluk…

Advertentie

Opnieuw zwanger worden? Dit is volgens onderzoek de ideale tijd tussen twee zwangerschappen

Bron: Flair, Beautify, SGXL – beeld: Getty Images


Redactioneel – Offer- Schoenen

Schoenen

Dutchy kinder gymschoenen
Shop nu