Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘School moet kind insmeren’

Niet alleen ouders zijn verantwoordelijk voor het beschermen van hun kinderen tegen de zon; ook scholen zouden mee moeten werken, vindt het KWF. De stichting wil dat het insmeren van kinderen vanaf volgend jaar een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt van ouders én scholen.

Advertentie

Volgens KWF Kankerbestrijding is het aan de ouders om hun kinderen in te smeren met zonnebrand voordat zij naar school gaan. De school moet er dan halverwege de dag voor zorgen dat de leerlingen nogmaals worden ingesmeerd. Dat meldt RTL Nieuws.

Verbranden in de pauze

Uit cijfers van stichting Sunwiser blijkt dat 40% van de basisschoolleerlingen onder schooltijd meer dan een uur per dag buiten is. Daarvan zou 36% wel eens zijn verbrand, bijvoorbeeld tijdens het buiten spelen in de pauze. Bij slechts 12% van de scholen bleek zonnebrand in de klas beschikbaar.

Grotere kans op melanoom

Wanneer kinderen op jongere leeftijd verbranden, is de kans groter dat zij later de gevaarlijkste vorm van huidkanker ontwikkelen: een melanoom. Daarom pleit KWF Kankerbestrijding voor het verplicht insmeren van kinderen op school.

De PO-Raad, de sector organisatie voor het primair onderwijs, vindt dat het niet verplicht moet worden op school. Wel vindt de raad het goed als scholen er meer aandacht voor hebben.

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: RTL Nieuws – Foto: 123rf

 

Lees ook:

Veilig in de zon

Pas op met je baby in de zon

Een zonnesteek voorkomen

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier