Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
videobellen met familie activiteiten
door

Net even anders: 11x de leukste videobel-activiteiten voor de hele familie

Videobellen jullie ook zo veel met opa en oma, en andere familieleden? Hartstikke gezellig natuurlijk, maar soms weet je even niet meer wat je moet zeggen. Dan komen deze spelletjes en activiteiten goed van pas!

Advertentie
 1. Dans

  Kan je kind wel wat stoom afblazen? Laat de kinderdisco dan beginnen. Zet de muziek aan, videobel met opa en oma, tante of oom of wie dan ook én het digitale dansfestijn kan beginnen. Wedden dat jouw kind ’s avonds lekker slaapt?

 2. Bingo

  Een bingo-app is leuk, maar die heb je niet per se nodig om bingo te spelen. Schuif bij familieleden een bingovel door de brievenbus, spreek een tijd af om online te gaan en de bingoavond kan van start gaan. Alleen nog even een mooie prijs verzinnen.

 3. Tutorial geven

  Heeft je kind een passie voor bijvoorbeeld gamen of slijm maken? Het is voor opa’s en oma’s nooit te laat om iets nieuws te leren, dus je kind kan een heuse tutorial of demonstratie geven tijdens het videobellen. En opa en oma doen natuurlijk wel echt mee!

 4. Kinderfoto’s bekijken

  Een leuke activiteit samen met opa’s en oma’s: kinderfoto’s bekijken. Je kind vindt het maar wat leuk om jou te zien toen je zijn leeftijd was. En de babyfoto’s van hemzelf vindt hij ongetwijfeld om te gieren. Als je dan toch bezig bent, is het een leuk idee om ze een mooie plek in jullie fotoalbum te geven.

  Advertentie
 5. Tuinieren

  Zijn er meer familieleden bezig in hun tuin en vindt jouw kind het leuk om je te helpen met plantjes water geven, vegen, en onkruid verwijderen? Dan is het wel zo gezellig om dit ‘samen’ te doen tijdens het videobellen.

 6. Voorlezen

  Hebben de opa’s en oma’s nog leuke kinderboeken in huis? Laat ze dan gezellig voorlezen. Zo lijkt het net even of ze naast ze zitten.

  Meer weten over voorlezen aan je peuter?

 7. Online spelletjes spelen

  Wist je al dat je tijdens het videobellen spelletjes kunt spelen? Dat doe je bijvoorbeeld met de app Houseparty. Met head’s up mag één iemand tekenen, terwijl de rest raadt wat diegene tekent. Leuk!

  Advertentie

  Tip! Hoe herken je geschikte apps voor kinderen?

 8. Bonte avond

  Wat dacht je ervan om een ouderwetse bonte avond in het leven te roepen? Vooral als je kind het helemaal geweldig vindt om een show te geven, is dit een hartstikke leuk idee. De een zingt een liedje, de ander doet een dansje en weer iemand anders gaat aan de slag met een goocheltruc

 9. Muziek maken

  Verzamel iedereen die gitaar speelt, kan pingelen op de piano, behendig is met een blokfluit of misschien wel kan drummen. Het is tijd om muziek te maken! En oké, misschien is het niet heel handig als iedereen tegelijk speelt (want: véél lawaai), maar om en om laten zien wat je kunt is ook tof.

  Lees ook: Waarom is muziek maken belangrijk voor een kind?

 10. Wie ben ik?

  Ken je het spel Wie ben ik? nog? Normaal gesproken speel je dat met een bordspel, maar dat hoeft in principe niet. De kinderen mogen iemand in gedachten nemen en ondertussen moet de rest raden wie deze persoon is. Plezier gegarandeerd!

  Lees ook: Welk spelletje voor welke leeftijd?

 11. Koken en bakken

  Er moet toch gegeten worden, dus waarom duik je niet samen (hetzij op afstand!) de keuken in? Tip: zet de afzuigkap uit, anders wordt het wel erg lastig om elkaar goed te verstaan. Terwijl oma de piepers schilt, kunnen jullie alvast de groenten op het vuur zetten. Of maak samen heerlijke cakejes als je het iets eenvoudiger wil houden.

  Tip van de bakker: Is je kind gek op het maken van slijm? 7 recepten die je kunt kneden én eten

Bron: Romper – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier