Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sterrenbeeld Ram: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 21 maart en 20 april geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Ram. Lees hier wat de eigenschappen van een Ram zijn en waar je als ouder van een Rammetje rekening mee moet houden.

Advertentie

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel Rammen behoorlijk temperamentvol en energiek zijn. Dit is wat de astrologie zegt over een Ram-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Tweelingen bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Tweelingen stond. Hier zijn volgens de astrologie bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Meer lezen: Welke geboortesteen past bij jouw kind en brengt geluk?

Advertentie

Sterrenbeeld Ram

De astrologische naam voor Ram is Aries. Een Ram is een vuurteken en dat zorgt voor een temperamentvol karakter. Hij weet precies wat hij wil en loopt graag voorop. Een Ram is zowel lichamelijk als mentaal heel sterk. Hij is een snelle leerling en zal waarschijnlijk sneller leren lopen en praten dan de meeste andere kinderen. Tips: als je kind niet kan stilzitten in de klas.

Lees meer: 7 grappige feitjes over april-kinderen.

Eigenschappen van een Ram-kind

Geduldig wachten? Daar is het Rammetje niet zo goed in. Een Ram zul je ook niet snel alleen zien spelen, samen spelen vindt hij veel leuker. Ook is hij avontuurlijk, enthousiast en weet precies wat hij wil. Soms kan hij roekeloos zijn en hij heeft dan ook vaker een blauwe plek dan andere kinderen.

Zorg voor een fysieke uitlaatklep om die tomeloze energie te ontladen, dan zal hij in huis minder druk zijn. Laat je kind bijvoorbeeld lekker in de tuin spelen, ravotten met vriendjes en vriendinnetjes en doe hem als hij wat ouder is op een sport waarbij hij zijn energie kwijt kan. Dit zijn 11 levenslessen die je Ram-kind kan leren van een sport.

Echte Ram-eigenschappen:

• Avontuurlijk
• Enthousiast
• Zelfverzekerd

Maar ook...

• Ongeduldig
• Onredelijk
• Opvliegend

 1. Kleine Rammen zijn liefdevol

  Het lijkt nu misschien of een Ram alleen maar een grote druktemaker is, maar een Ram is ook heel liefdevol. Ja, hij kan af en toe exploderen, maar die buien verdwijnen net zo snel als dat ze opkomen. Een Ram is altijd bereid om te vergeven en te vergeten. Verder is hij heel zorgzaam en gul. Tips van pedagoog: zo ga je het beste om met driftbuien.

 2. Kleine Rammen hebben behoefte aan eerlijkheid en regels

  Je Ram-kind heeft behoefte aan eerlijkheid. Het lijkt af en toe misschien wat brutaal maar meestal komt het uit een goed hart. Hij heeft de meeste baat bij ouders die recht door zee zijn en eerlijk uitkomen voor hun mening. Maar het ook kunnen toegeven als ze fouten maken. Daarmee verlies je niet je machtspositie. Integendeel, jouw kind zal meer respect voor je krijgen. Daarnaast heeft je Ram-kind behoefte aan duidelijke regels waar ook het Rammetje zich gewoon aan moet houden.

  Grenzen stellen: hoe zorg je dat je kind zich aan de regels houdt?

 3. Kleine Rammen zijn moedig en veerkrachtig

  Je hebt een moedig kind in huis, dat goed naar zijn impulsen luistert. Rammen durven veel en gaan vaak verder waar anderen stoppen. Een Ram volgt vol passie en enthousiasme zijn doel, totdat het hem niet meer boeit. Dit betekent dat je Rammetje veel zal leren met vallen en opstaan. Maar als het de teleurstelling voorbij is, heeft hij veerkracht genoeg om verder gaan en iets anders te vinden waar hij enthousiast over is.

  Jij als ouder kunt je Ram-kind wijzen op verantwoordelijkheden of moeilijkheden die het onderweg tegenkomt. Maar smoor het enthousiasme van je kind niet. Dat is tenslotte het sterke punt van je Ram. Dit zijn 10 geweldige eigenschappen van drukke kinderen.

 4. Kleine Rammen moeten nog leren sociaal te zijn

  Ook is het zeker niet verkeerd om dit kind te leren op zijn beurt te wachten. Een Rammetje is soms zo bezig met zijn eigen wereldje en het bevredigen van zijn eigen behoeften, dat hij de buitenwereld en de behoeften van anderen niet ziet. Als ouder is het goed je kind te leren sociaal te zijn. En dat het door samenwerken veel kan bereiken. Op die manier kan je hij een balans vinden tussen zichzelf en de ander. 5 manieren om ervoor te zorgen dat je kind je niet meer onderbreekt.

De opvoeding van je Ram-kind

Alles wat je een Ram verbiedt, wil hij juist wel. Je hebt een wildebras in huis waar je misschien af en toe tureluurs van wordt, omdat je hem continu in de gaten moet houden. Een Ram-kind moet nou eenmaal soms echt zijn energie kwijt en kan dan rennend en springend door het huis gaan. Hij heeft een sterk willetje en als je Ram-kind iets in zijn hoofd heeft, moet het meteen gebeuren. Zo niet, dan kan hij behoorlijk (d)rammen. Dit zijn de 11 mooiste karaktereigenschappen van een Ram-kind.

Vader of moeder van een Ram?

Geduld is een schone zaak, maar Ram-kinderen zijn vaak allesbehalve geduldig. Sterker nog, Rammen kunnen flink drammen! Als een Ram zijn zin niet krijgt, kan hij erg onredelijk zijn. Dus ouders, opgelet! Leer je kind om op zijn beurt te wachten.

Geef een Ram verder genoeg aandacht en knuffel hem veel, want daar is hij gek op. Wees ook eerlijk tegen de Ram, want hij lijkt af en toe brutaal, maar hij heeft behoefte aan eerlijkheid. Daarnaast gedijt je Ram-kind het beste bij duidelijke regels waar ook het Rammetje zich gewoon aan moet houden.

Doen: vragen wat ze willen
Niet doen: te veel uitleggen

Rammen op school

Op school en in de klas zijn Rammen enthousiast en zelfverzekerd. Het zijn auditieve leerlingen, die de leerstof graag al pratend doornemen. Maar het zijn ook echte doeners. Moet er iets worden opgelost? Je Ram-kind steekt de handen uit de mouwen en gaat meteen aan de slag. Die voortvarendheid maakt ze soms wél ongeduldig, maar daar kan ‘ie nog zijn hele leven aan werken.

Na een hele dag op school zitten moeten Ram-kinderen hun energie direct kwijt. Je ziet ze dan op het schoolplein rennen en ravotten met elkaar. Lekker lawaai maken doet ze goed, maar het is ook belangrijk dat ze tot rust komen. Laat je Ram dan lekker gaan knutselen of een tekening maken. Dan komt ‘ie langzaam weer bij zichzelf.

Is je kind op de grens van twee sterrenbeelden geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zal je eigenschappen van allebei de tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Vissen en Stier.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Ram:

Video: Zo bijzonder is je Ram-kind.
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop