Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x (midget)golfuitjes met een originele twist

Een potje midgetgolf verveelt nooit. Elke keer is het weer spannend of je de bal succesvol over die ene onmogelijke baan krijgt. Zijn jullie toch toe aan wat nieuws? In Nederland vind je allerlei (midget)golfuitjes met een originele twist. In het donker, in het bos, met dino’s, het kan allemaal! Hier een lijstje met de 10 favorieten van mijn Kidsproof-collega’s.

 1. Indoor Midget Voetgolf

  Midget Voetbal - Kidsproof.nl
  Indoor Midget Voetgolf

  In Nieuw-Vennep weet je zeker dat je de bal raakt! Hier vind je een unieke activiteit: Indoor Midget Voetgolf. Met een voetbal aan je voet doorloop je een origineel parcours van achttien holes. Een aanrader voor kleine voetballertjes, want voetbaltechniek komt zeker van pas. Koppen, volleys, lange uithalen, alles is toegestaan om de bal in de hole te krijgen.

 2. Glowgolf

  Glowgolf Bubble Jungle - Kidsproof.nl
  Glowgolf Bubbeljungle

  Tijdens regenachtige en druilige dagen heb ik meestal weinig zin om de deur uit te gaan. Gelukkig zijn er genoeg toffe indooractiviteiten in Nederland om een uitzondering voor te maken. Golf in the Dark is daar één van! Zodra je binnenstapt bij Bubbeljungle in Leiderdorp waan je je in een andere wereld vol blacklight, mysteries én midgetgolf. Ook te gek als kinderfeestje!

 3. Pitch & Putt

  Pitch and Putt - Kidsproof.nl
  Pitch & Putt

  Hebben jouw kinderen midgetgolf al helemaal onder de knie? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe uitdaging. In Leeuwarden en op nog véél meer plekken in Nederland speel je het spannende golfspel Pitch & Putt. Golfervaring is niet nodig, vooraf krijg je een uitgebreide uitleg over de baan en de basistechniek. Superleuk om te doen met het gezin, maar houd er rekening mee dat het geen geschikte activiteit is voor de allerkleinsten.

 4. Footgolf

  Footgolf - Kidsproof.nl
  Flevonice

  Voor een andere leuke combi tussen golf en voetbal kun je met het gezin terecht bij Flevonice in Biddinghuizen. Grote kans dat dit sportieve uitje de fanatiekeling in jou en je medespelers naar boven haalt. De tien holes worden steeds lastiger en spannender. Lukt het jullie om het waterobstakel te omzeilen?

 5. Boerengolf

  Boerengolf SEC Survivals - Kidsproof.nl
  Boerengolf Sec Survivals

  Nog zo’n tip voor een zonnige dag is een speels partijtje Boerengolf. Een grote hit bij kinderen! Bij SEC Survivals in Almere ruil je de golfclub om voor een klomp aan een stok en krijg je een flink grotere bal. Dat alleen is al een grappig gezicht! Het speelveld is een écht Hollands weiland. Alleen de boerderijdieren ontbreken.

 6. Supa Golf

  Supra golf - Kidsproof.nl
  Supa Golf

  In de omgeving van Arnhem, op de golfbaan in Elst, speel je een speciale ‘kidsproof’-versie van golf: Supa Golf. Het kan onwijs lastig zijn om zo’n golfballetje goed te raken, maar bij Supa Golf heb je daar geen last van. Het spel wordt gespeeld met speciale grote, gekleurde ballen en met grotere golfclubs. Veel makkelijker dus, en daarom erg leuk voor kinderen.

 7. Indoor Adventure Golf

  Adventure golf - Kidsproof.nl
  Adventure Golf

  Indoor Adventure Golf, de naam zegt het al. Bij Offcourse in Chaam, in de buurt van Breda, wordt midgetgolf naar een nieuw verrassend level getild. Gedurende het spel reis je de hele wereld over. Van het Midden-Oosten, door de jungle, naar de Afrikaanse wildernis. Met lekker weer is de buitenspeeltuin van natuurlijke materialen een leuke afsluiter!

 8. Jurassic Golf

  Jurassic Golf - Kidsproof.nl
  Jurassic Golf Adventure Park

  Speciaal voor stoere kinderen heeft Jurassic Golf Adventure Park in Gouda een midgetgolfbaan in dinosaurus-stijl ontworpen. Pas op! Straks raak je afgeleid door de reusachtige dino’s langs het parcours, want die zie je ook niet elke dag. Dit uitje heeft alle ingrediënten voor een avontuurlijke en gezellige dag uit.

 9. Midgetgolf in het bos

  Midgetgolf in het bos - Kidsproof.nl
  Boschbad Apeldoorn

  Het kan soms lastig zijn om met kleine kinderen het bos in te gaan, want: ‘Mama, daar is toch niks aan.’ Gelukkig vind je midden in de Veluwse bossen een midgetgolfbaan én een fijn terrasje bij het Boschbad in Apeldoorn. Ideaal om te combineren met een fijne boswandeling.

 10. Midgetgolfbaan het Golfhuisje

  Midgetgolf - Kidsproof.nl
  Het Golfhuisje

  Als laatste toch nog een echte klassieker: de fijne midgetgolfbaan van het Golfhuisje in Plasmolen. Hier kun je heerlijk in de buitenlucht langs de verschillende banen struinen. Krijg jij die bal door de looping? Tip: combineer een rondje midgetgolf met een ontspannen bezoekje aan het zonnige terras.

Zit jouw regio er niet tussen? Neem dan een kijkje op Kidsproof.nl voor onze tips bij jou in de buurt!

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend