Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x de lekkerste pannenkoekenrestaurants

Pannenkoeken zijn bij veel kinderen (en ouders) favoriet, maar waar in Nederland zijn ze het állerlekkerst? Dionne, blogger van Kidsproof, zocht de leukste pannenkoekenrestaurants van Nederland voor jullie uit.

 1. Hans & Grietje

  hans-en-grietje

  Pannenkoeken eten bij Hans & Grietje in Zeewolde is echt een belevenis. Mijn college uit Flevoland is altijd weer onder de indruk. Lekkere pannenkoeken, nog lekkerdere appeltaart, maar vooral heel veel leuke (speel)hoekjes om te ontdekken. Er is een kamer met bewegende vloeren en een onderstebovenkamer, dat vinden kinderen natuurlijk supergrappig. Bij mooi weer zijn de fijne buitenspeeltuin en de Hans-en-Grietje-route door het bos een must.

 2. Pannenkoekenhuis Den Strooper

  pannenkoekenhuis-den-strooper

  Dit is pas een leuke school. In plaats van rekenen en taal kunnen de kinderen zich hier buigen over heerlijke pannenkoeken. Pannenkoekenhuis Den Strooper in Arnhem is namelijk gelegen in een oud schoolgebouw. Op de kindermenukaart vind je zelfs een peuterpannenkoekje en alle kinderen mogen na het eten van een pannenkoek grabbelen in de schatkist.

 3. De Vogelensangh

  vogelensangh

  Dit gezellige restaurant ligt op een prachtig plekje midden in het bos- en duingebied van Bloemendaal. Heerlijk voor een wandeling of fietstocht met de kinderen. De natuur dringt zelfs door tot in de pannenkoeken, want die hebben grappige namen zoals ‘de sluwe vos’ en ‘de koe van buur peet’. Dat wordt extra moeilijk kiezen!

 4. Restaurant de Pannenkoek

  restaurant-de-pannenkoek

  Als je bij Restaurant de Pannenkoek in Broek op Langedijk gaat eten, weet je vast al wat je gaat kiezen… De naam zegt het al, een overheerlijke pannenkoek natuurlijk. Extra leuk: Het pannenkoekenterras ligt bij een bowlingbaan en klimwand. De combinatie van deze activiteiten en overheerlijke pannenkoeken is perfect voor een dagje uit of kinderfeestje.

 5. Aan de Bergsche Plas

  pannenkoekenhuis-de-bergsche-plas

  Midden in het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek ligt familierestaurant De Bergsche Plas. Laat je kinderen eerst uitgebreid klimmen en klauteren in de naastgelegen Speelpolder Bergse Vallei en sluit af met een pannenkoek. Of met iets anders lekkers van de kaart natuurlijk, keuze genoeg. Is het een beetje goed weer, dan zit je heerlijk op het terras aan het water.

 6. Dickens Pannenkoekenhuis

  Dickens-pannenkoekenhuis

  In dit restaurant in Huizen krijg je bij ieder gerecht gouden of zilveren florijnen, waarmee je een cadeautje kunt uitzoeken in de winkel van juffrouw Josephine. Zo gaan de kinderen na het eten met een kleinigheidje naar huis. En de kaart? Daar staan naast heerlijke pannenkoeken ook veel andere lekkere gerechten op.

 7. Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht

  dennenlucht

  De mooie, houten speeltuin is al reden genoeg om naar dit pannenkoekenrestaurant in Breda te gaan. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn genieten jullie op het terras. En de pannenkoeken zijn erg lekker.

 8. De Pannenkoekenboot

  pannenkoekenboot

  Pannenkoeken eten terwijl je over de Waal bij Nijmegen vaart, dat is genieten! Op de reuze versiertafel staan de lekkerste dingen om de pannenkoeken mee te versieren, op iedere tafel liggen potloden en kleurplaten en na het eten kunnen ze lekker in de ballenbak. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, bijvoorbeeld voor een kinderpartijtje. Tip: Er vaart ook een Pannenkoekenboot in Rotterdam en Amsterdam.

 9. Restaurant Klein Afrika

  klein-afrika

  Echt zo’n plek waar je ongedwongen met je kinderen kunt lunchen, borrelen en dineren (pannenkoeken en meer). Dit restaurant in Oldenzaal is inmiddels een begrip in Twente. Het ademt de sfeer van een hippe strandtent, gecombineerd met de wilde dieren van Afrika. Met een te gekke speeltuin en een kleine dierentuin is het een ideaal adres voor een gezellige middag.

 10. Smullen en Spelen

  smullen-en-spelen

  De naam zegt het al: kinderen kunnen in dit pannenkoekenhuis in Almere Hout niet alleen lekker eten, maar ook hutten bouwen, klimmen en ontdekken in de avontuurlijke buitenspeeltuin. Met minder goed weer kunnen ze los in de speelhoek met een mega Lego-wand om eindeloos mee te bouwen.

Tip: Op www.kidsproof.nl vind je in de rubriek ‘Uit eten’ nog veel meer leuke restaurants waar je lekker kunt eten met kinderen!

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend