Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10 tips van de kraamverzorgster

Na acht dagen ontbijt op bed, de was in nette stapeltjes in de kast en bevestiging en advies moeten we alweer afscheid nemen onze kraamverzorgster Clenda. Het voelt een beetje dubbel. Enerzijds heb ik zin om het rijk weer voor onszelf te hebben. Anderzijds zal ik alle zorg, tips en hulp weer ontzettend missen. Want zelfs bij een derde is het weer zoeken waarom je kind huilt, wat het nodig heeft en wanneer.

Advertentie

Maar goed, de 48 uur zorg zit er alweer op en ik heb er weer veel van opgestoken. Hier tien lessen van Clenda die ik je niet wil onthouden:

 1. Om te voorkomen dat je baby een plat achterhoofd krijgt, moet je het hoofd per slaapje afgewisseld naar links of naar rechts draaien. Om niet te vergeten welke kant aan de beurt is, leg je een knuffel in het bedje aan de kant waar het gezichtje heen moet wijzen.
  Calle

 2. Spoelen met kamillethee. Na een bevalling kan plassen prikkelend aanvoelen. Veel vrouwen hebben daarom een kannetje water naast de wc staan om te spoelen. Een kannetje lauwe kamillethee werkt nog beter om wonden te helen en helpt tegen infecties.
 3. Voor als je oudere kinderen hebt: om jaloezie te voorkomen doen we elke avond een bedritueel in de babykamer. Als de jongens slapen, leggen we Calle vervolgens over naar onze kamer.
  Bedritueel

 4. Een baby geniet het meest van een badje als de oortjes onder water zijn.
  Baby in badje

 5. Mijn borstvoeding kwam niet zo snel op gang. Ik ben dus meteen begonnen met nakolven. Voor zowel kolven als voeden geldt in het begin: beter vaak kort dan minder vaak lang.
  Kolven en nakolven

 6. Een goed ontbijt is het halve werk. Boter op brood, muesli, zuivel en geen ui en citrus.
  Goed ontbijt na zwangerschap

 7. De borstvoedingsapp. Met deze app vergeet je nooit meer welke borst je het laatst hebt gegeven.
 8. Gebruik een beha-waszakje om alle kleine sokjes in te wassen. Zo raak je ze minder snel kwijt.
  Beha-zakje sokjes wassen

 9. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke stoffen zoals katoen en wol. Wollen dekentjes ventileren en zijn dus ook in de zomer niet te warm.
  Dekentje over kinderwagen zomer

 10. Wist je dat het dopje van de Difrax-fles ook een maatbekertje is? Handig als je, net zoals ik, wat kunstvoeding moet bijgeven als de borstvoeding nog niet optimaal loopt.
  Difrax fles maatbekertje voor kunstvoeding
Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu