Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
11x de leukste natuurspeeltuinen

11x de leukste natuurspeeltuinen

Met twee jongens en een meisje dat niet voor haar broers onder doet, is een speeltuin altijd een fijne plek om energie kwijt te kunnen. Natuurspeeltuinen zijn mijn favoriet: ze prikkelen de fantasie en kinderen bedenken er vaak hele verhalen bij. Daarom deze week 11 tips voor de leukste natuurspeeltuinen, door Kidsproof.nl-collega’s getest.

Advertentie
 1. Zuiderzeespeeltuin in Almere

  Zuiderzee speelbos
  Mijn collega’s gaan regelmatig naar Stadslandgoed de Kemphaan. Eén van de favorieten is het Zuiderzeespeelbos met eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten op het terras bij Buitengewoon Lekker of pannenkoeken eten bij Dubbel Op.

 2. Monkeybos bij duingebied Meijendel in Wassenaar

  Monkeybos
  Kinderen kunnen hier letterlijk en figuurlijk de natuur beleven aan de rand van de duinen. Boshutten bouwen, in bomen klimmen, van de kabelbaan, op de uitkijktoren, door grote buizen lopen. Ontdek de prachtige duinen en speel met het water.

 3. Speelbos ’t Laer – tussen Hilversum en Baarn

  3
  Met een boomstammpad, bruggetjes, een waterpomp en muziekinstrument van boomstammen is dit speelbos een fantastische plek. Neem een groot picknickkleed en een mand vol lekkers mee want je bent hier wel even zoet.

 4. Speelbos De Heksenberg

  heksenberg
  Waarom Asja’s kinderen dit een fantastische plek vinden? Ze mogen van de Seterse bergen af rennen, met zand spelen, losgaan in de speeltuin en sjouwen met takken. Zijn ze uitgespeeld, dan genieten ze van een heerlijke pannenkoek bij Pannekoeckenhuys De Hannebroek. Ook daar zit een hele leuke speeltuin bij!

  Advertentie
 5. Speelbos Nieuw Wulven

  Speelbos Nieuw Wulven Houten
  Een hele mooie natuurspeeltuin in Houten. In plaats van schommels zijn er natuurlijke speelobjecten. Je kunt er in bomen klimmen, over slootjes springen en bruggen bouwen. Het speelbos bestaat uit zes plekken: de Nieuwe Wulvense Waterlinie, het verdronken bos, de vliegerweide, de Romeinse Notenakker, het grote fort en het kleine dwaalbos. Extra speciaal: kinderen hebben zelf meegedacht met het ontwerp.

 6. Belevenissenbos Lelystad

  Belevenissenbos Lelystad
  Schoon neem je ze niet mee naar huis, maar wat kunnen je kinderen zich heerlijk uitleven in dit Belevenissenbos. Met een omvang van 40 hectare is dit het grootste en meest leerzame speelbos van Nederland. Waterpijpen, kliktoestellen, touwbruggen, watertjes. Elke keer als we hier komen, ontdekken we weer een nieuwe uitdaging.

 7. De Natureluur in Amsterdam

  natureluur
  Waterbeestjes vangen, vlotten bouwen, fikkies stoken en dieren ontdekken doe je in Amsterdam bij De Natureluur. Je kunt er ook je feestje vieren en in de vakanties hebben ze extra activiteiten. Doe vooral oude kleren aan, want ‘schoon blijven’ is er hier niet bij!

 8. Speelbos Meermond in Cruquius

  cruqius
  Groot, wijds, uitdagend, avontuurlijk… dit speelbos is echt te gek voor alle leeftijden. Een enorme vlakte met een klimtoestel, lange glijbaan en een kabelbaan. Maar nog leuker: na wat klim- en klauterwerk kom je op een terrein dat kinderen uitnodigt op avontuur te gaan. Hutten bouwen, verstoppertje spelen, dat werk! Picknickmand mee en jullie hebben een perfect dagje uit.

  Advertentie
 9. Hoppies Natuurspeeltuin in Ammerzoden

  hoppies
  Klimmen en klauteren, bouwen, verdwalen, wandelen over het blotevoetenpad of lekker picknicken in de natuur! Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Je vermaakt je volop met water, zand en groen. Vergeet niet een kleed en droge kleding mee te nemen.

 10. Speelterrein Tiengemeten op het eiland Tiengemeten

  Tiengemeten
  Een ruig dagje uit voor het hele gezin. Hoe ben jij in het wild? Ontdek het op dit gave speelterrein. Maar liefst 9 voetbalvelden vol blubber, bomen, beekjes en beesten. Hutten bouwen, dammen leggen, kikkers besluipen, dwalen in het doolhof, door tunnels kruipen… het kan allemaal. Er is ook een ukkie-eiland en schilpadfontein. Gelegen op het eiland Tiengemeten (onder Rotterdam), je komt er met een pontje.

 11. Biesbosch MuseumEiland

  biesbosch
  Beleef het natuurgebied de Biesbosch met polders, dijken en stromen in de kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Veel speelplezier en ook nog eens heel leerzaam! Ook geschikt voor kinderfeestjes of om een lekker hapje te eten.

Ouders van Nu product – Baby Scheurkalender

Baby Scheurkalender

€ 14,99
Shop nu