Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
12 uitjes voor nieuwsgierige aagjes

12 uitjes voor nieuwsgierige aagjes

Ik noem Sam wel eens grappend mijn kleine professor. Stelt jouw kind ook de hele dag vragen, wil hij weten waarom iets zo is en hoe het anders kan? Dan zijn deze Kidsproof uitjes echt iets voor jullie. Dagjes uit voor echte nieuwsgierige aagjes.

Advertentie
 1. De Speelfabriek (5+)

  De Speelfabriek
  Kleine uitvinders opgelet! In deze speelwerkplaats in Rotterdam kun je zelf dingen maken. Bouw bijvoorbeeld een robot, maak zeep, test je eigen gemaakte boot… In de Speelfabriek kun je terecht voor stoere kinderfeestjes en voor een leuk dagje uit.

 2. De Ontdekhoek (4+)

  De Ontdekhoek
  De ontdekhoek is een grote werkplaats waar je proefjes mag doen. Hoe wordt chips gemaakt? En hoe wordt een lepel gesmeden? Je gaat zelf aan de slag en ontdekt allerlei leuke dingen. Je kunt kiezen uit meer dan 30 proefjes. Je vindt de Ontdekhoek in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle, Den Bosch en Lelystad.

 3. Science Centre (6+)

  Science centre
  Wat gebeurt er allemaal op een Technische Universiteit? Ontdek het in het Science Centre in Delft. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een werkplaats die ook door echte onderzoekers en technische bedrijven wordt gebruikt. Leuk zijn de inloopworkshops waar je onder leiding van TU-studenten zelf dingen mag onderzoeken.

 4. Wakker Worden Kinderlezing (8+)

  Nemo Wakker Worden kinderlezing
  Mijn Amsterdamse collega’s blijven fan van het NEMO Science Museum. Vooral de ‘Wakker Worden Kinderlezingen’ die er maandelijks plaats vinden, zijn erg leuk. Elke keer staat een andere kindervraag centraal. ‘Hoe schreeuwt een plant om hulp?’, bijvoorbeeld. Samen met een wetenschapper gaan kinderen door proefjes te doen op zoek naar het antwoord.

  Advertentie
 5. Watermuseum (6+)

  Watermuseum
  Dit museum in Arnhem is een echt doe-museum. Naast maar liefst 50 interactieve water-presentaties, kunnen kinderen in de weekenden en vakanties zelf aan de slag in het Waterlab of in de Shampoofabriek. Dus trek je labjas maar aan en ga als een echte professor experimenteren met water.

 6. Teylers Museum (4+)

  Teylers Museum
  Teylers museum in Haarlem is te gek voor liefhebbertjes van wetenschap. Er is zo veel te zien. Een hele grote telescoop bijvoorbeeld. Iedere zondag wordt de workshop ‘kunst en vliegwerk’ gegeven, waarbij kinderen onder andere een katapult gaan maken.

 7. Klokhuislab

  Klokhuis Lab
  Stad & Natuur Almere organiseert elke tweede zondag van de maand samen met Mad Science een middag in het Klokhuis met leuke proefjes. Er komt een professor van Mad Science langs om de proefjes voor te doen en daarna mogen kinderen zelf aan de slag. In januari staat er ‘Glow Show’ op het programma. Spannend!

 8. Mad Science (5+)

  Mad Science
  Zoek je een leuk kinderfeestje? Boek dan bij Mad Science. Gekke professoren laten kinderen met experimentjes zien hoe cool wetenschap is. Daarna gaan kinderen zelf aan de slag. Kneedgum maken bijvoorbeeld. Je kunt de feestjes thuis houden of bij Mad Science. Net wat je fijn vindt. En Mad Science zit in bijna heel Nederland.

  Advertentie
 9. XperimenTA middag (7+)

  Xperimenta
  Iedere tweede woensdag van de maand is het XperimenTA-middag bij Museum TwentseWelle in Enschede. Kinderen maken er kennis met de verrassende wereld van wetenschap en technologie. Eerst is er een kindercollege en daarna gaan ze op een spannende ontdekkingstocht door te proeven, ruiken, horen, zien en te voelen.

 10. Professor Loep (4+)

  Professor Loep
  De Utrechtse Professor Loep houdt van kunst, techniek, natuur en ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Ze organiseert kinderfeestjes waar dit allemaal aan bod komt. Kinderen kunnen bijvoorbeeld pratende robots maken.

 11. Museon (5+)

  Museon
  Dit interactieve museum in Den Haag is een bezoekje erg waard. Tot maart 2017 kun je er nog de tijdelijke expositie Illusions, over zintuigen, bezoeken. Ontdek hoe het zit met waarnemingen, je zintuigen en je hersenen. Ook leuk voor een kinderfeestje!

 12. Valkhof Junior (7+)

  Valkhof Junior
  Vind jouw kind het leuk om met geschiedenis bezig te zijn? Bezoek dan Museum Valkhof in Nijmegen eens. Iedere zondagmiddag kan jouw kleine professor hier van alles leren over de Romeinen en de Middeleeuwen. In een kleurrijk lab gaan ze zelf echte museumobjecten onderzoeken. Het skelet van een Romeins paard bijvoorbeeld.

De tips in deze blog zijn allemaal binnen-activiteiten. Perfect voor een regenachtige dag. Maar ook voor mooie dagen staan er op Kidsproof.nl veel leuke activiteiten. Speeltuinen, kinderboerderijen, natuurgebieden, etc. Voor elk seizoen wat wils.