Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Hoofdbeeld

13 voorstellingen die je echt niet wilt missen

Ik ga zelf graag naar het theater. Met mijn man, met vriendinnen, maar zeker ook met het gezin. Het punt is altijd: wat kies ik uit? Er zijn zoveel leuke voorstellingen, in theaters, concertzalen, op festivals... Voor deze blog ben ik de Kidsproof-agenda’s voor de komende tijd afgestruind om er een aantal pareltjes voor jullie uit te halen. Allemaal geschikt voor kinderen, natuurlijk. Veel plezier!

Advertentie
 1. Stok uit hoed (6+)
  1 Stok uit de hoed

  Kom op zondag 9 april naar Stadstheater Arnhem voor dit geweldige kinderconcert. Slagwerkers goochelen met stokjes, wordt wel eens gezegd. Dat bracht Slagwerk Den Haag op het idee om echt iets met goochelen te gaan doen en het resultaat is deze magische familievoorstelling in samenwerking met illusionist Aljaz Son. Deze mannen kunnen roffelen en beuken als de beste. Met vier stokken op meer dan veertig instrumenten tegelijk, dat is met recht tovenarij!

 2. Peuterfestival
  2 Peuterfestival

  Tijdens het Peuterfestival in het Wennekerpand in Schiedam worden op 9 april twee theatervoorstellingen speciaal voor kleintjes gespeeld. De eerste heet De kluizenaar en gaat over een minihuis. Je kunt de bewoner niet zien, maar wel horen. De tweede voorstelling, die twee keer speelt, vertelt het bekende verhaal van de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept. Tussen de voorstellingen door mogen de kinderen spelen in het Kabouterbos. Leuk!

 3. Behind the telescopes (6+)
  3 Behind the telescopes

  Film en livemuziek? Dat is een leuke combinatie! Op 14 mei kun je je in Schouwburg Cuijk onderdompelen in een filmisch en muzikaal avontuur. Terwijl je kijkt naar een prachtige, ontroerende, handgetekende animatiefilm op een groot scherm, verzorgt harpist Lavinia Meijer live de complete muzikale begeleiding.

 4. Fantastische Meneer Vos (4+)
  4 Meneer Vos

  Op zondag 9 april speelt jeugdtheatercollectief Meneer Monster in Theater Spant in Bussum het bekende Roald Dahl-verhaal van Meneer Vos, die de boeren uit de buurt besteelt. De boeren gaan op jacht en omsingelen Meneer Vos en zijn gezin. Kunnen ze nog ontsnappen? Natuurlijk, want er staat niet voor niet ‘fantastische’ voor zijn naam! Er zijn twee voorstellingen in Bussum: één om 11.00 uur en één om 14.30 uur. Ook in veel andere Kidsproofregio’s speelt deze voorstelling. Kijk voor de data in de uitagenda’s op Kidsproof.nl.

  Advertentie
 5. Hendrik IV ( 8+)
  5 Hendrik

  Waanzinnig, deze voorstelling over Koning Hendrik. De koning is gek, maar wel de baas. Hij houdt van pizza Hawaii, dus eet iedereen pizza Hawaii. Zo simpel is het. Totdat er een vrouw het podium opkomt die zegt dat het zo niet langer kan. Bij deze supergave voorstelling mogen kinderen hun mening geven. Op zondag 9 april speelt Hendrik IV in Theater Oostblok in Amsterdam en op dinsdag 11 april in Theater Kikker in Utrecht.

 6. Kindermuziekweek (AL)
  6 Kindermuziekweek

  Van 31 maart t/m 9 april organiseren Concertgebouw de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest de Kindermuziekweek in Rotterdam, om kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek. Met veel concerten, voorstellingen en workshops voor baby’s van zes maanden tot en met kinderen van twaalf jaar. Ze kunnen komen kijken en luisteren, maar mogen ook zelf optreden en muziekinstrumenten bespelen. Wie weet welke talenten je kind hier ontdekt!

 7. Joris & de Drakentemmers (8+)
  7 Joris en de drakentemmers

  Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen, daar gaat het over bij deze voorstelling in Stadstheater Arnhem op zondag 28 mei. Iedereen die komt kijken krijgt er een flinke dosis van mee. Dit vurige theateravontuur vol livemuziek is leuk voor iedereen die acht jaar is óf dat ooit is geweest. De voorstelling speelt ook in andere steden: check de agenda van jouw lokale Kidsproof-site.

 8. Roodhapje (6+)
  8 Roodhapje

  Roodhapje is een opera die leuk is voor het hele gezin: onlangs werd hij zelfs uitgeroepen tot Beste Opera van 2016. Het verhaal gaat over Roodkapje en de wolf, maar het beroemde sprookje wordt op een heel andere manier verteld dan je gewend bent… Op 14 mei te zien in de Stadsschouwburg in Haarlem.

  Advertentie
 9. Loslopend Wild (8+)
  9 Loslopend Wild

  In Schouwburg Kunstmin in Dordrecht spelen heel veel leuke voorstellingen, waarvan er ook veel in deze blog staan. Mijn Rotterdamse collega vindt Loslopend wild (30 april) een topper op de agenda. Deze productie van Maas Theater en Dans is een reeks van drie korte dansvoorstellingen vol energie en humor.

 10. 2 Turven Hoog (peuters)
  10 2 turven hoog

  Dit theaterfestival voor de allerkleinsten (tot en met zes jaar) is van 3 t/m 18 april met drie nieuwe voorstellingen te zien in verschillende theaters in Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Kom in Amsterdam bijvoorbeeld kijken naar tekenperformance Zeelicht (vanaf twee jaar), de muziekvoorstelling Waai (vanaf anderhalf jaar), het solostuk Potjesman (vanaf één jaar) of een van de vele andere voorstellingen. In Haarlem is het programma deels hetzelfde en deels anders.

 11. Barbaartje (6+)
  11 Barbaartje

  In Barbaartje leert iedereen barbaarse manieren. Maar de kleine Barribas heeft van zijn papa juist goede manieren geleerd. Als zijn papa op een dag dood gaat komt buurman Derrie in zijn huis wonen en die wil Barribas óók barbaarse manieren aanleren. Dan gaat Barribas op oorlogspad om de wereld te verbeteren. Maar hoe doe je dat, als je nog klein bent? Als je beter zingt dan schreeuwt en liever leest dan vecht? Je ziet het op zondag 9 april in Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

 12. FR3D de Dappere Dino (6+)
  12 De dappere dino

  Wow, dit is een spectaculaire voorstelling. Met live klassieke muziek, 3D-beelden en moderne animatietechnieken wordt het verhaal verteld van FR3D, een dino die net is geboren en wil leren vliegen. Zijn vleugels zijn nog te klein, maar hij zet alles op alles. Heel herkenbaar voor kinderen. Op 22 april te zien in Kunstencentrum Idea in Soest.

 13. Festival Tweetakt (AL)
  13 Tweetakt

  Dit jaarlijkse Kunstenfestival in Utrecht brengt theater, dans, muziek en (interactieve) kunst voor alle leeftijden op de planken. Ook voor kinderen is er veel leuks. De voorstelling Bonte Nacht (4+) bijvoorbeeld, op 16 april in Theater Kikker. Drie mensen met emmers verf, dat belooft een dolle boel te worden. Of Mona (10+) voor de oudere kinderen op 15 en 16 april in Podium Hoge Woerd. Een mooie voorstelling over ouders en kinderen en waarom we worden wie we zijn.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie voorstellingen te zien. Dans, theater, muziek, circus, noem maar op. In de uitagenda’s op Kidsproof.nl vind je altijd het meest actuele overzicht.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod