Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 wandelplekken waar kinderen blij van worden

Ben jij het liefst in de natuur, maar vinden jouw kinderen wandelen saai? Dan zijn ze vast nog nooit op één van deze vijf kidsproof-plekken geweest. Van klimbossen tot avontuurlijke kabouterpaden, met deze tips krijg je je kind mee het bos in.

Advertentie
 1. Natuuravontuur

  buitencentrum-almeerderhout
  Wát een fijne plek is dit toch. Buitencentrum Almeerderhout in Almere is al jaren een favoriet bij Kidsproof door de grote variatie aan kinderactiviteiten. Je kunt hier met de kleintjes bijvoorbeeld terecht voor een kabouterwandeling, compleet met schattige kaboutermutsjes. Of laat de kinderen het stoere klimbos verkennen.

 2. De Tapuit

  de-tapuit
  Lekker uitwaaien en een frisse neus halen. In het prachtige duinlandschap van Wassenaar vind je De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, waar kinderen kunnen spelen en leuke feitjes leren over het duinwater. De waterspeelplaats is onze favoriet, zeker als het zonnetje schijnt. Maar je kunt hier ook terecht voor een gratis speurtocht of het speelbos.

 3. De Sallandse Heuvelrug

  sallandse-heuvelrug
  Wordt bij jou thuis elk blaadje en beestje bestudeerd door je kind? Dan wordt die boswachter in spé vast heel blij van een dagje op de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. In dit nationale park kruipen genoeg kleine kriebelvriendjes om te onderzoeken. Tip: Begin bij het buitencentrum voor één van de leuke doe-wandelingen voor kinderen.

 4. Wandel boven de bomen

  landgoed-schovenhorst
  Enorm indrukwekkend, vooral voor kinderen. De bostoren op Landgoed Schovenhorst in Putten is een bijzondere onderbreking tijdens elke wandeling. Samen kunnen jullie bijna veertig meter hoog klimmen en wandel je opeens boven de bomen, in plaats van ertussen. Niet zo’n fan van hoogtes? Het Landgoed heeft ook een heerlijk speelbos en een fijne brasserie.

  Advertentie
 5. De Utrechtse bossen

  utrecht-wandelen
  In de provincie Utrecht zijn zóveel mooie bossen te vinden, dat we niet konden kiezen. We hebben daarom vijftien kidsproof-boswandelingen uit Utrecht verzameld. Wat dacht je van een spannend heksenpad een knapzakwandeling of een wandeling speciaal voor dierenvrienden? Je vindt ze hier.

Zit er geen wandeling tussen die bij jou in de buurt is? Op www.kidsproof.nl vind je nog véél meer tips!

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend