Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De leukste festivals en openluchtvoorstellingen voor kinderen

De zomer is dé tijd voor festivals. En daar kunnen kinderen ook van meegenieten. Deze openluchtgezelligheid met muziek, theater en lekker eten is geschikt voor het hele gezin. Dat wordt een feestje!

Festival Spoffin in Amersfoort

Festival Spoffin Amersfoort - Kidsproof.nlDatum: 23-26 augustus

‘Loop je in de binnenstad en begint er opeens een act voor je neus te spelen’, schreef mijn collega uit Amersfoort. Spoffin is haar festivalaanrader voor deze zomer. De stad verandert in augustus in één groot podium voor bijzonder straattheater. De kinderen kijken hun ogen uit. Ook fijn: de meeste voorstellingen zijn gratis.

Advertentie

Bostheater in Amsterdam

BosTheater Amsterdam - Kidsproof.nlDatum: de héle zomer

Relaxen in het groen en genieten van de mooiste optredens. Deze zomer zijn er in het Amsterdamse Bostheater allerlei toffe kindervoorstellingen en -activiteiten. Van sprookjestheater tot kunstworkshops en magische optredens. En na al die creatieve input kunnen ze zich ook nog lekker uitleven in het bos. Picknickkleed mee en je hebt een heerlijk dagje uit.

Lepeltje Lepeltje in Zwolle

Lepeltje Lepeltje Zwolle - Kidsproof.nlDatum: 5-8 juli

Zwoele zomerdagen met lekker eten én kindervermaak, dat klinkt paradijselijk, toch? Voor de vierde keer vult Lepeltje Lepeltje het Ter Pelkwijkpark in Zwolle met mobiele keukens en een breed muzikaal programma. Terwijl de allerkleinsten genieten van het gezellige kinderprogramma, kun jij kiezen uit allerlei heerlijke gerechtjes. Zoals elk jaar is de toegang gratis.

Zuiderparktheater in Den Haag

Openluchttheater Zuiderpark Den Haag - Kidsproof.nl
Datum: de héle zomer

In het Zuiderparktheater in Den Haag kun je de hele zomer naar vrolijke, feestelijke, avontuurlijke en bijzondere voorstellingen, zowel voor kinderen als volwassenen. Voor het jonge kroost is er onder andere een muzikaal verteltheater en een grappig poppenkasttheater. Klik snel door voor het hele programma.

Totaalfestival in BladelTotaalfestival Bladel - Kidsproof.nl

Datum: 24-29 juli

Een leuk kinderprogramma, een culinaire ontdekkingstocht, lekkere drankjes en veel muziek… daar gaan we voor! Als je nog niets te doen hebt in de laatste week van juli, neem dan zeker een kijkje bij het Totaalfestival in Bladel. Dit zomerse muziek- en theaterfestival is gratis én kidsproof.

Openluchttheater Vrouwenhof in RoosendaalOpenluchttheater Vrouwenhof Roosendaal - Kidsproof.nl

Datum: 11 juli – 15 augustus

Wie weet droom jij binnenkort met het hele gezin weg bij de Kleine Zeemeermin, vieren jullie feest met de Meziekmeneer of beleven jullie stoere piratenavonturen. Het is ondertussen een echte traditie in Roosendaal: met de kinderen naar Openluchttheater Vrouwenhof midden in het stadspark. Deze zomer speelt er elke woensdagmiddag een kindervoorstelling. Bonus: bij aankoop van een kaartje mag je gratis naar de buitenspeeltuin. Superleuk voor het volgende uitje!

Tijdens hete zomerdagen kun je op Kidsproof.nl ook terecht voor fijne strandjes en verkoelende waterspelletjes!

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend