Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x geweldige klimhallen voor kleine en grote kinderen

Is jouw kind gek op klimmen en klauteren? Tijd om één van deze leuke kidsproof klimplekken te ontdekken. Van boulderen en boomklimmen tot klauteren voor peuters.

 1. Adventure City

  adventure city

  Klimhallen alleen voor oudere kinderen? Nee hoor! In Adventure City in Rotterdam kunnen kleuters vanaf vier jaar al op avontuur. Op het puppy klimparcours op één meter hoogte kunnen de kleinste klimfanaten zich uitleven. Ook het speleo-parcours is een aanrader: een spannend grottenstelsel om doorheen te klauteren.

 2. Fun Forest

  Fun forest

  Verstopt in het bos vind je de Mini Monkey Trail van Fun Forest Venlo. Speciaal aan dit klimparcours is dat het al geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. Hoogtevrees? Het parcours ligt gelukkig maar 1,5 meter boven de grond en bestaat uit touwbruggen, kruiptunnels en bomen. Wonen jullie niet in de buurt van Venlo? Fun Forest is ook te vinden op andere plekken in Nederland.

 3. Boulderhal Roest

  Boulderhal roest

  In Bouderhal Roest in Zwolle kunnen kinderen vanaf vijf jaar klauteren. Als je kind nog nooit heeft ‘geboulderd’ is dat geen probleem. Voor de jonge kinderen is er een makkelijk circuit waar je leert boulderen (klimmen op een rots of klimmuur) onder begeleiding. Voor kinderen vanaf acht jaar is het mogelijk om vrij te boulderen of er hun verjaardagsfeestje te vieren.

 4. Clip ’n Climb

  clip climb

  Een wondere wereld vol gekleurde klimtorens en gekke klimuitdagingen. Bij Clip ’n Climb in Amsterdam hoeven kinderen zich alleen maar vast te klikken en klimmen maar. Door de automatische zekeringstechnologie is er geen klimpartner nodig. De klimtorens zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, maar jongere kinderen zijn in overleg ook welkom.

 5. Klimcentrum Neoliet

  Neoliet

  Als een echte bergbeklimmer langs een wand omhoog klimmen. Bij Klimcentrum Neoliet in Eindhoven kan je het samen met jouw kind leren. Op vaste tijden zijn er ouder-kind workshops waar je met jouw kleine kunt kennismaken met de klimsport. Je vindt Neoliet ook op andere plekken in het land, dus er is er vast eentje in jouw buurt!

 6. Boulderhal Energiehaven

  boulderhal energiehaven

  Bouderhal Energiehaven in Utrecht is ook al zo’n heerlijke klimplek. Kinderen mogen hier vanaf vijf jaar meedoen aan de gezellige jeugdlessen waar je onder begeleiding leert klimmen. Handig voor jonge gezinnen: voor peuters en kleuters is er een speelhoek én voor ouders een koffiehoek! En wist je dat deze boulderhal ook een terras heeft aan het water?

Is jouw kind toch nog iets te jong om te klimmen? Kijk op www.kidsproof.nl voor speeltuinen die geschikt zijn voor kleintjes.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend