Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x unieke uitstapjes in de natuur

Op een zonnige dag hoef je het niet ver te zoeken. Er zijn onwijs veel fijne, groene kidsproof-plekken in ons land. Bomen klimmen, hutten bouwen, insecten zoeken, een lekkere picknick: verzin het maar! Hier zes tips voor een middag natuurplezier.

 1. Picknicken met ezeltjes

  Hotel Gaia - Kidsproof.nl

  Hotel Gaia

  Samen een verwenlunch klaarmaken en op een kleedje in het groen opeten. Dat klinkt als een perfecte middag! Het is nóg fijner als er voor de kinderen ondertussen iets leuks te doen is. Bij Hotel Gaia in Diepenveen heb ik deze top-combi gevonden. Je geniet van een heerlijke picknick, terwijl de kinderen knuffelen met één van de ontzettend lieve ezeltjes. Heel leuk, want de zachte viervoeters mogen gewoon met jullie mee op stap.

 2. Duurzaam ravotten

  Doepark Nooterhof - Kidsproof.nl
  Doepark Nooterhof

  Midden in het charmante Zwolle vind je een heerlijke groene oase: Doepark Nooterhof. De kinderen kunnen hier plonsen bij de waterplaats, klauteren over het bomenparcours én met de blote voeten door het zand lopen. Tip: terwijl de kinderen ravotten kun jij in het duurzame Earthship genieten van een kop koffie of thee.

 3. Spelen in de boomgaard

  Speeltuin Veluwezoom - Kidsproof.nl
  Speeltuin Veluwezoom

  In Rheden spelen de kinderen op een zonnige middag heerlijk onder de bomen in Speeltuin Veluwezoom. Super om te combineren met een wandeling door de aangrenzende boomgaard én met het coole klim- en klauterpad in de buurt. Op één van de picknickbanken kun je ontspannen toekijken hoe de kinderen spelen en gezellig picknicken.

 4. Belevenissen in het bos

  Belevenissenbos - Kidsproof.nl
  Belevenissenbos

  Ken jij het grootste speelbos van Nederland al? Met veertig hectare aan natuurlijke speeltoestellen, wandelroutes en waterpartijen is het Belevenissenbos in Lelystad een héél fijne plek in de natuur. Het bos bestaat uit verschillende gebieden met elk andere speeluitdagingen. Genoeg te doen om je de hele dag te vermaken!

 1. Met je tenen in het zand

  Blotevoetenpad - Kidsproof.nl
  Blotevoetenpaden

  Met je tenen in het zand, door het kriebelende gras, over stevige stenen en door een verfrissende plas water. Hoe leuk is het om je schoenen een keer thuis te laten als je het bos ingaat? Blotevoetenpaden zijn een hele ervaring voor kinderen. Zo simpel kan avontuur zijn! Via de link vind je acht toffe paden in en om Brabant, waar schoenen echt niet mee mogen.

 2. Duin Horst en Weide

  Duin Horst en Weide - Kidsproof.nl
  Duin Horst en Weide

  Midden in de Randstad, tussen Leiden, Den Haag en Zoetermeer, ligt natuurgebied Duin Horst en Weide. De naam zegt het al, je kunt hier genieten van duinlandschap, bossen én weilanden. Voor kinderen is in al dat groen onwijs veel leuks te doen. Fietsen, op bezoek bij de boerderij, watersporten en nog véél meer! Klik op de link voor de beste tips van mijn collega’s uit Leiden.

Valt het weer toch tegen? Neem ook eens een kijkje op Kidsproof.nl voor leuke indooractiviteiten!

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend