Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 kidsproof uitwaaiplekken

Liesbeth van Kidsproof is moeder van 3 kinderen. Zo vlak na Sinterklaas hebben ze behoefte aan frisse lucht en een plek om alle extra energie kwijt te raken. Dit zijn haar 7 favoriete uitwaai-tips.

 1. Het strand bij Bakkum aan Zee

  1. Strand - Deining
  Qua uitwaaien staat het strand natuurlijk op één. Maar ik ben wel van het gemak: je moet er makkelijk kunnen parkeren én er moet een leuk plek zijn om na afloop met z’n allen warme chocolademelk te drinken, liefst bij een open haard. Daarom gaan we graag naar Deining, bij Bakkum aan Zee.

 2. De hei op in ‘t Gooi

  2. Heidezicht
  Sinds kort wonen we in Hilversum, waar je omringd wordt door prachtig hei- en bosgebied. We kunnen nu op de fiets naar Paviljoen Heidezicht in Bussum, een mooi theehuis (met borrel- én eetmogelijkheden) dat aan de rand van de hei ligt. Eerst even lekker over de hei wandelen, dan binnen borrelen. De kinderen kunnen ondertussen in de speeltuin spelen, die is helemaal omheind en ligt aan het theehuis vast, zodat je kleinere kinderen niet uit het oog kunt verliezen. Fijn!

 3. De duinen bij De Tapuit

  3. Tapuit Monkeybos
  Dit plekje ken ik doordat we hier weleens met alle Kidsproof-collega’s zijn geweest. Achter de duinen in Wassenaar vind je een heel leuk bezoekerscentrum waar kinderen van alles leren over het water en de duinen. Daarnaast ligt een grote speeltuin. Ideaal. Om de hoek bij boerderij Meijendel kun je kun je opwarmen en lekker wat eten. Ze hebben een uitgebreid kindermenu.

 4. Dierenvriendjes op De Holterberg

  4. Dierenvriendjes op de Holterberg
  Boven op de Holterberg ligt het Bos van Daantje Das. Een speel- en leerbos voor kleine kinderen. Is het buiten te koud? Dan ga je naar binnen bij het Natuurdiorama (natuurmuseum), waar je kinderen een leuke speurtocht kunnen doen en van alles over de natuur leren. En dan eindig je bij Woody’s voor chocomelk en pannenkoeken.

 5. Klim-en-klauterpad op de Veluwe

  5. Veluwezoom
  Ook een aanrader: het bezoekerscentrum Veluwezoom. Daar is een speeltuin van Natuurmonumenten (specifiek ook geschikt voor kinderen met een beperking) bij én een spannend boomstammen-klim-en-klauterpad door het bos, waardoor ook de kinderen wandelen ineens héél leuk vinden.

 6. Geogamen in Graveland

  6. Geocache
  Waar ik zelf nog heel graag naar toe wil is het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Graveland. Daar kun je met kinderen van 8 jaar en ouder sinds kort een GeoGame spelen met een app op je smartphone, dat vinden mijn oudste twee vast cool. In het naastgelegen Café Restaurant Brambergen nemen we daarna dan zo’n lekker appeltaartje.

 7. De ijsbaan op het Amsterdamse Museumplein

  7. IJsbaan Museumplein
  Hij is er weer! Midden in Amsterdam, op een prachtige plek voor het Rijksmuseum, verschijnt elk jaar weer een grote ijsbaan. Hier komen we allemaal in de kerststemming en kunnen de kinderen lekker hun gang gaan. Afsluiten en opwarmen doen we natuurlijk met koek & zopie…

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.