Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Muzipo in Breda hoofdbeeld

7 unieke poppentheaters in Nederland

Kidsproof.nl’s Dies woont met haar gezin in Amsterdam. Ze is voor haar werk altijd op zoek naar leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. “Ik heb een zwak voor theaters. Naast de prachtige grote theaterzalen, zijn er veel ook leuke kleine theatertjes, waar je met je kinderen bijna óp het podium zit. En omdat ik de ouderwetse poppenkast nog steeds héél leuk vind, deze week een lijstje met (de nog overgebleven) echte poppentheatertjes in Nederland!’

Advertentie
 1. MUZIPO in Breda

  Muzipo in Breda mini
  Een favoriet adresje van collega Asja, want het is er klein en knus en de voorstellingen zijn met veel liefde en aandacht in elkaar gezet. Puur genieten dus, voor kinderen vanaf 2 jaar.

 2. Het sprookjestheater in Hotel New York in Rotterdam

  Sprookjestheater Hotel New York mini
  Ik weet niet hoe het kan, maar dit theater heb ik dus nog nooit eerder ontdekt, terwijl ik graag bij Hotel New York kom. Volgende keer dus eerst naar een poppenkastvoorstelling en dán een hapje eten in het restaurant.

 3. Koomans poppentheater in Den Haag

  Koomans poppentheater Den Haag mini
  Verstopt in een woonhuis vind je (waarschijnlijk) het oudste vaste poppentheater van Nederland met toch nog 80 vaste plekken. Elke woensdag en zaterdag zijn er voorstellingen voor kinderen vanaf 5 jaar. Heel leuk om naartoe te gaan!

 4. Poppentheater de Zilveren Maan in Overveen

  De Zilveren Maan Overveen mini
  In ‘De Aardappelkelder’ op Landgoed Elswout (vlakbij Haarlem) vind je dit kleinschalige poppentheater. Een echt poppenkasttheater trouwens, met sprookjes en mythen die vanuit de kast worden gespeeld. Leuk voor kinderen vanaf 3,5 jaar.

  Advertentie
 5. Poppentheater Bergen

  Poppentheater Bergen mini
  Elke woensdag en zondag speelt mevrouw Hoedjes in het tuinhuis van haar woning (met 22 zitplaatsen) een prachtige poppenvoorstelling. Na afloop mogen de kinderen alles zelf komen bekijken en aanraken. Wat een ervaring.

 6. Poppentheater Koos Kneus in Amsterdam

  Koos Kneus Amsterdam mini
  Een uniek plekje in Amsterdam-Oost. Mooie voorstellingen voor peuters en voor kinderen van 4 tot 8 jaar. In de pauze worden de kinderen geschminkt en is er gratis koffie, thee en koekjes voor iedereen.

 7. Aldo Poppentheater in Utrecht

  Aldo poppentheather Utrecht mini
  Elke eerste zondag van de maand kun je hier in het eigen theater naar een poppenvoorstelling kijken. Check de uitagenda in de vakanties, want dan kunnen kinderen hier vaak aansluitend meedoen met een leuke workshop.

Kidsproof-tip: je vindt de poppentheaters die nog een eigen, vaste locatie hebben vooral in de Randstad. Woon je buiten de Randstad? Dan zijn er gelukkig veel rondreizende poppentheaters die met hun voorstellingen optreden op festivals en in kleine theaters. Echt een aanrader!

Advertentie
Redactioneel – Offer – Leuke slaaptrainers voor peuters

Leuke slaaptrainers voor peuters

Handig hulpmiddel bij het slapen
Bekijk ze hier