Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x bijzondere dierenparken in eigen land die zeker een bezoekje waard zijn

Een dagje naar een dierenpark met je kind is altijd een groot succes. Al helemaal als er geknuffeld, geaaid en gevoerd mag worden en er bijzondere dieren te zien zijn. Hier zeven dierenparken waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn.

Advertentie
 1. Op pad in dierenpark Sanjes Safari

  Zo cool! Sanjes Safari in Feanwâlden is zowel een (kinder)boerderij als dierentuin. Van geitjes, konijnen en kippen tot neusberen, kamelen en struisvogels: er loopt van alles rond. Alle dieren gezien? Dan kan je kind nog uren spelen in de binnen- en buitenspeeltuin!

 2. Roofvogel op je arm

  Oog in oog staan met indrukwekkende roofvogels en uilen, het kan in Roofvogelpark Diessen. Naast deelnemen aan leuke workshops, kan je kind hier ook zijn verjaardag vieren. En wie durft aan de roofvogeldemonstratie mee te doen?

  Advertentie
 3. Op expeditie in Almere Jungle

  In Almere Jungle leert je kind alles over vogels, zoogdieren, vissen, reptielen en insecten van over de hele wereld. Ook kun je er wandelen door een prachtige botanische tuin. De meeste dieren zijn trouwens afgestaan en hebben hier een nieuw thuis gevonden. Mooi!

 4. Bewonder exotische dieren in Zoo Bizar

  Zoo Bizar is een mini-zoo op de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste dierentuin van Nederland en misschien zelfs van Europa. Op originele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen en er is altijd iemand om jullie meer over de dieren te vertellen.

 5. Je eigen koe

  Advertentie

  Ga in plaats van een dagje naar een dierenpark voor een overnachting in een ‘grondulow’ op boerderij Koe in de Kost: een halfrond vakantiehuisje met boomstammendak. Tijdens jullie verblijf mag je kind voor zijn ‘eigen’ koe zorgen. Daarnaast mag hij helpen bij andere klusjes zoals het voeren van de kalfjes en kippen. Geen zin meer om te ‘werken’? Er zijn skelters, een voetbalveldje, een trampoline en nog veel meer voor eindeloos veel speelplezier.

 6. Op avontuur in DoeZoo Insektenwereld

  Een slang aanraken of een neusbeer eten geven: het kan in dit leuke dierenpark. Tijdens de schoolvakanties is er elke dag een rondleiding om 11 en 14 uur. Tijdens de rondleiding krijg je uitleg over de dieren en mag je zelf misschien ook wel eentje vasthouden.

 7. Ontdek historische dieren in het Natuurhistorisch Museum

  Oké, de dieren die je hier vindt kun je niet knuffelen of voeren, maar een uitje naar het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam is leuk en leerzaam. Je kind kan met leuke speurtochten (voor alle leeftijden) de historie van het dierenrijk ontdekken. Ook is er elke week op zaterdag een rondleiding waarbij brandende vragen worden beantwoord zoals: waarom stinkt een olifantenskelet?

  Meer dierenparken in Nederland ontdekken? Bekijk ze allemaal op www.kidsproof.nl

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod