Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x de leukste kabouterpaden in Nederland

Een rood kaboutermutsje op en het bos in! Door het hele land vind je kabouterpaden waar je op zoek kunt naar kleine kaboutervoetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje of geplet gras van een middagdutje. Bekijk hier onze 7 favorieten.

Advertentie
 1. Kabouterpad Sallandse Heuvelrug  Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal ligt een knapzak gevuld met wat lekkers voor jullie klaar. Met een puntmuts op en de wangen rood geschminkt lopen de kinderen als kleine kabouters een route van 500 tot 1500 meter. Zien jullie buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. En als jullie de weg terug hebben gevonden, plof dan lekker even neer in het restaurant voor een welverdiende warme chocolademelk met slagroom.

 2. Kabouterpad Renkums Beekdal


  Ook bij informatiecentrum Renkums Beekdal in Renkum speur je met de kinderen naar kaboutersporen. Knapzak ophalen en zoeken maar! Met een beetje geluk komen jullie een echte kabouter tegen tijdens de wandeling van 800 meter. Neus na afloop ook even rond in de streekwinkel. Hier kun je terecht voor voederhuisjes, vogelhuisjes, pruimenjam uit eigen boomgaard, leuke knuffels, verrekijkers, ecologische producten en nog veel meer!

 3. Kabouterpad Bentwoud


  Wordt jouw kleine kabouter een echte kabouterkenner? Bij het restaurant nabij de start van de route in Benthuizen, haal je het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek op. Vol met leuke opdrachten voor op de route. Ook krijgen de kinderen hier een gevulde kaboutertas en een heuse puntmuts mee. Leuk voor (groot)ouders met kinderen of voor een kinderfeestje. Je moet hier wel een dag van tevoren even reserveren.

 4. Kabouterpad Strabrechtse Heide


  Vanaf HeideCafé De Strabrechtse Heide in Heeze loopt nog zo’n vrolijk kabouterpad. Onderweg luister je samen naar een verhaal uit het kabouterboek en doen jullie kabouteropdrachten. Met de kralenketting ontdek je de kleur van het volgende routepaaltje. Je kunt hier vanaf 10.00 uur gaan wandelen en het pad duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop kun je natuurlijk nog even heerlijk zitten bij het café.

  Advertentie
 5. Kabouterpad Oostvaardersplassen


  Door allerlei opdrachten uit te voeren, komen jullie erachter hoe de kabouters leven in de Oostvaardersplassen. En als je goed je best doet, kom je misschien wel een echte kabouter tegen! Wist je trouwens dat je het kabouterpad ook als kinderfeestje kan boeken bij Buitencentrum Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer in Lelystad? Vergeet natuurlijk niet bij de start de knapzak met lekkers op te halen. De route is 1,5 kilometer lang.

 6. Kabouterpad Leersumse Veld


  Bij het startpunt De Veldschuur, in de bossen van het Leersumse veld bij Leersum, krijgen de kinderen ook weer zo’n grappige rode puntmuts en een kabouterboek mee. Vanaf hier loop je samen een route van ongeveer 1 kilometer. Onderweg luister je naar het verhaal uit het kabouterboek en doe je de kabouteropdrachten. En na de wandeling heb je natuurlijk wel een lekker drankje verdiend!

 7. Kabouterpad Weerribben


  Buitencentrum Weerribben is hét startpunt van ons laatste favoriete kabouterpad. Maar óók voor een vaartocht met de overdekte rondvaartboot, fluisterboot of kano in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Voor het kabouteravontuur krijgen de kinderen een kaboutermuts op, een rugzak mee én lekker rood geschminkte wangetjes. Zoeken maar!

Dit is nog maar een kleine greep uit alle kabouterpaden! Kijk voor meer kabouterpaden door het hele land op www.kidsproof.nl.

Advertentie

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend

Commercieel – Hema – Offer – Autogarage hout

Autogarage hout

Stevige autogarage met helikopterplatform
Vind je hier