Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x speciale stadswandelingen voor kinderen

Samen een stad verkennen met je gezin, wordt nóg leuker met deze speciale stadswandelingen voor kinderen.

Advertentie
 1. Elfendeurtjesroute

  1 Elfen
  In de etalages van een heleboel winkels in Alkmaar zijn ‘Elfendeurtjes’ verstopt. Bijvoorbeeld in een snoepwinkel, een kaas- en een schoenenwinkel. Terwijl jouw kinderen druk in de weer zijn met een speciale kaart om alle deurtjes te vinden, genieten jullie als ouders van de mooie stad. Voor iedereen genieten.

 2. De Geest van Delfshaven

  2 De geest
  Delfshaven is een prachtige, oude wijk van Rotterdam. Samen met je kinderen kun je hier de spannende kindertocht ‘De Geest van Delfshaven’ doen. Tijdens de speurtocht moeten de kinderen onder andere opdrachten uitvoeren en geluiden ontcijferen.  Superleuk en je leert Delfshaven ook nog eens goed kennen.

 3.  Paardenpies, pastinaak en penselen

  3 Rembrandt
  Wil je het Leiden leren kennen waar Rembrandt, de beroemde schilder, destijds woonde? Doe dan de kinderstadswandeling ‘Paardenpies, pastinaak en penselen’. Deze wandeling gaat over Rembrandt in Leiden. Een aantal van de plekken waar je langs komt, ziet er nog bijna net zo uit als in de tijd dat Rembrandt er woonde. Heb jij een echte durfal als kind? Dan is ook de ‘Grimmige Gruwelloop’ een aanrader.

 4. Kinderspeurtocht door Almere

  4 Almere
  Het centrum van Almere verken je met je kinderen met de speciale kinderspeurtocht van de VVV. Kinderen krijgen een grote kaart waar verschillende gebouwen op staan. Bij die gebouwen horen raadsels en vragen die ze moeten oplossen om een wachtwoord te kraken. Vertellen ze het goede wachtwoord aan de dames van VVV Almere, dan krijgen ze een klein cadeautje. Leuk toch?

  Advertentie
 5. EUROPAD

  5 Europad
  Het EUROPAD is een gave speurtocht door het centrum van Nijmegen voor kinderen van negen tot twaalf jaar. Het bijzondere van de route is dat deze langs verschillende projecten in Nijmegen loopt, die iets met Europa te maken hebben. Met behulp van een grote schatkaart ontdekken kinderen de route en onderweg lossen ze puzzels op. Wanneer alle puzzels zijn opgelost, ligt er bij het rode kruis op de kaart een leuke prijs.

 6. Fotopuzzeltocht

  6 Fotopuzzeltocht
  Deze speurtocht in Breda is uitgezet aan de hand van foto’s en vragen. Als je weet welke vraag bij welke foto hoort, weet je welke route je moet lopen. Zo ontdek je op een leuke manier het mooie en gezellige Breda.

 7. Kraak de Alkmaar code

  7 Alkmaarcode
  Deze speurtocht door de binnenstad van Alkmaar is voor kinderen vanaf vijf jaar een super leuke kennismaking met de stad. Onderweg leren ze echte Alkmaarse helden kennen. Kinderen moeten hun bovenkamertjes wel goed laten werken, want ze leren onderweg niet alleen hoe Alkmaar er vroeger uitzag – er moet ook een heleboel gepuzzeld worden.

In al deze steden vind je natuurlijk ook musea die leuk zijn voor kinderen, kindvriendelijke restaurantjes en fijne kinderwinkels. Een uitgebreid overzicht staat op Kidsproof.nl. Neem snel een kijkje!

Advertentie

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.