7x 'koele' winterse uitjes voor het hele gezin

In december verschijnen er door heel Nederland sprookjesachtige ‘winterwonderlandjes’, kerstmarkten en ijsbanen. Met een bezoekje aan één van deze ‘koele’ Kidsproof-plekjes kom jij helemaal in de kerststemming én doe je de kinderen een groot plezier!

1. IJskoude kunst

Advertentie

Indrukwekkend kun je het zeker noemen! Vanaf 15 december kun je in Zwolle de creaties van wereldberoemde ijskunstenaars bewonderen tijdens het IJsbeeldenfestival. Dit jaar zijn er kraakheldere ijssculpturen te zien met figuren uit bekende verhalen zoals Robin Hood en Alice in Wonderland. Nadat de kinderen hun ogen uit hebben gekeken, kunnen ze zich uitleven in een Winter Wonderland KinderPlaza.

2. Winterkasteel

Kasteel Muiderslot is altijd prachtig, maar deze winter is het kasteel éxtra indrukwekkend dankzij sfeervolle kerstversiering. Doe samen met de kinderen een winterse rondleiding of dwaal zelf rond op de Ridderroute. Als het de kinderen lukt om onderweg alle vragen te beantwoorden, worden ze na afloop tot ridder geslagen én ontvangen ze een mooie medaille!

3. Leidse Winter Wonder Weken

De oude binnenstad van het gezellige Leiden bruist in december van de fijne familieuitjes. Op de Nieuwe Rijn vinden jullie een geweldige drijvende schaatsbaan én een charmante kerstmarkt. Een drijvende kerstmarkt, dat is toch te gek! Op het programma van de Winter Wonder Weken staan ook nog een nostalgische kermis, het ontsteken van de lichtjes, een bezoek van Olaf en… een héleboel om uit te kiezen dus!

4. WinterFEESTival

Is jouw gezin niet zo te porren voor een uitje in de kou? Bij de verfrissende voorstellingen van het Hofpleintheater blijven jullie lekker warm én kom je toch helemaal in de winterstemming. Tijdens WinterFEESTival in de kerstvakantie is er in het theater een heleboel te doen, van knutselen tot verkleden!

5. Sprookjesachtige kerststad

Een sprookje! Valkenburg is zo’n stad die in de kerstperiode omgetoverd wordt tot een waar kerstparadijs. Vanaf 16 november waan je in dit charmante Limburgse plaatsje op de noordpool. Met een bezoekje aan de ondergrondse kerstmarkt of het winterse sprookjesbos, maak je de kinderen zeker blij!

6. Schaatsplezier

Bij een echte winter hoort natuurlijk sneeuw en ijs! Maar het is in Nederland elk jaar weer een verrassing of de sloot achter het huis bevriest en of we dit jaar sneeuwpoppen in de tuin kunnen maken. Gelukkig kun je de hele winter lang terecht bij Flevonice in Biddinghuizen voor een ‘koel’ dagje uit. Schaatsen, klimmen, roestjen en sleeën, het kan er allemaal!

7. Magische winter

Kerstmis is een betoverend feest met alle lampjes, kaarsjes en versieringen. Al helemaal in Toverland. Deze kerstvakantie is het pretpark tijdens de Magische Winterweken versiert met dennenbomen, kerstballen en lichtjes. Heb jij ook al zo’n zin in marshmallows en glühwein?

Meer winterse uitjes, indoor én outdoor, vind je op www.kidsproof.nl!

Dionne van Veen

Dionne is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend.