Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
8 leuke digitale Kidsproof-uitjes

8 digitale uitjes voor het hele gezin

Sam is weg van alles wat met gamen te maken heeft. Alles wat digitaal is, is goed. Omdat ik zelf stiekem ook best graag een spelletje op mijn telefoon speel, ben ik dit keer op zoek gegaan naar digitale uitjes voor het hele gezin.

Advertentie
 1. Perfect Earth Animals

  Perfect Earth Animals app
  Perfect Earth is een mobiel spel en heeft samen met Staatsbosbeheer door heel Nederland virtuele dierenkaarten verstopt. Daarop vind je dieren die ook echt in dat gebied voorkomen. De kaarten staan vol informatie en dubbele kaarten kun je ruilen met vriendjes. Mijn collega Barbara heeft de app (zonder reclame en in-app aankopen) al gedownload, haar kinderen zijn super enthousiast. Je gaat lekker de natuur in en ontdekt spelenderwijs van alles over de dieren die er leven.

 2. Museum of the Image

  Museum of the Image Breda
  Dit gave museum in Breda leert je alles over onze beeldcultuur. Lastig woord, maar beeldcultuur betekent ‘wat doe jij met beeld en wat doet beeld met jou’? Collega Asja is met haar gezin naar dit museum toe geweest. Haar kinderen waren erg enthousiast over het spel ‘De Creatieve Code’. Hiermee ontdek je van alles over codes en programmeren. Hoe cool is dat?

 3. The Nature Game

  Nature Game park de Hoge Veluwe
  The Nature Game speel je in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Met een iPad ga je op ontdekkingstocht door het bos en het stuifzand. Bekijk de filmpjes en speel het spel. Onderweg maak je kennis met Anton en Helene Kröller-Müller, de geschiedenis van het park en de dierlijke ‘bewoners’. Al spelende ontrafel je het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum.

 4. Superkrachtengame Museum Volkenkunde

  Superkrachtengame Museum Volkenkunde Leiden
  In dit Leidse museum volg je samen een interactieve speurroute. Hierbij verzamel je ‘superkrachten’, die jullie later in het WereldLAB kunnen inzetten bij een ander interactief spel. Wie superkrachten heeft verdiend, kan lid worden van de Wereld Club en meedoen aan leuke workshops en activiteiten. Hoe vaker je het museum bezoekt, hoe meer krachten je verzamelt.

  Advertentie
 5. Buitenplaats Mobiel

  Buitenplaats mobiel
  Onder andere in de omgeving van Haarlem zijn nog een aantal buitenplaatsen te vinden. Je kunt ze nu ontdekken met Buitenplaats Mobiel; een leuke interactieve speurtocht (6+) die je op je telefoon of tablet (Android) speelt. Download thuis de gratis app, ga naar een van de buitenplaatsen en ga met de game op avontuur.

 6. Gemeentemuseum Den Haag

  Gemeentemuseum Den Haag
  In dit museum kun je niet alleen naar kunst kíjken, je kunt het beleven. In 13 themakamers maak je in tweetallen kennis met bijvoorbeeld architectuur en mode. Leuk is dat kinderen zelf de hoofdrol spelen in het spel. Van paraderen op de catwalk tot dansen op de Boogie Woogie. De kinderen van Tamara vonden het geweldig. (Foto: Gerrit Schreurs)

 7. Lost in Time

  Lost in Time stad Amersfoort, Utrecht, Amsterdam
  Wil je je kinderen een grote stad als Amersfoort, Utrecht of Amsterdam leren kennen? Dan is Lost in Time een echte aanrader. Thuis download je het spel op je iPad (niet gratis, maar het geld wel waard). Met je iPad op zak ga je op een interactieve stadstour. Het spel zit vol leuke opdrachten en spelletjes. Ik speelde Lost in Time met Sam in Amsterdam én in Amersfoort en wij vonden het super.

 8. Troovie

  Troovie
  Met Troovie kun je eenvoudig zelf leuke digitale speurtochten maken en met Professor Pruttel monsters vangen en schatzoeken. Download de app op je telefoon of tablet en maak in 5 minuten je eigen speurtocht, waar je maar wilt. Vanuit huis, het park, de camping… Met sterke verhaallijnen, leuke animaties en allerlei geluiden wordt je kind het avontuur in gezogen. Ik ben er zelf ook mee aan de slag gegaan en ik ben verkocht.

  Advertentie
 9.  
  We hebben ons best gedaan om leuke digitale uitjes in het noorden van Nederland te vinden. Helaas is dat niet gelukt, maar ze zijn er vast. Kunnen jullie helpen? Laat het ons weten als je er een kent.

Redactioneel – Offer – Heerlijke dutjes

Heerlijke dutjes

Met Puckababy
Bekijk alle slaapzakken