Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
8 uitjes voor creatieve kinderen

8 leuke uitjes voor creatieve kinderen

Ik vind het zelf nog altijd leuk om samen te knutselen. Heb jij ook een creatief kind? Dan zijn deze uitjes echte aanraders. Aan de slag!

Advertentie
 1. Flessenboom

  Flessenboom
  In het Afrika Museum in Berg en Dal kun je meedoen aan de creatieve workshop Bottle Tree. In sommige Afrikaanse landen zetten mensen in plaats van een kerstboom een boom met glimmende flessen erin neer. Tijdens de workshop mag je zelf een fles versieren, je wens erin doen en hem in de boom hangen. Maar let op: om mee te doen heb je een wachtwoord nodig. Speel daarom eerst het wachtwoordenspel!

 2. Mega-mozaïek

  Mega mozaïek
  Hou je van mozaïeken? Kom dan in de kerstvakantie naar het Tropenmuseum in Amsterdam. Daar kun je meepuzzelen aan een megagroot mozaïek. Of maak een mooie lantaarn. En als je er toch bent, loop dan even door de Boeddha-tentoonstelling. Erg leuk gedaan.

 3. Alles met veren

  Alles met veren
  In Museum Volkenkunde in Leiden kun je in de kerstvakantie heel veel knutsels maken rondom het thema ‘veren’. Een vogel versieren bijvoorbeeld. Toen er na een grote brand in Môikàràkô (Brazilië) geen veren meer waren voor hoofdtooien, maakten de indianen ze met rietjes. Ook dat kun je daar leren en het ziet er supervrolijk uit.

 4. Het grootste schilderij van Nederland

  Grootste schilderij van Nederland
  Hij is maar liefst 120 meter lang en 14 meter hoog: de Panorama van Mesdag in Den Haag. In de kerstvakantie kun je zelf met dit schilderij aan de slag met de Panorama teken-app, een programma waarmee kinderen hun eigen toevoegingen in het bekende schilderij kunnen tekenen. De afbeelding daarvan kun je vervolgens naar jezelf mailen. Leuke herinnering!

  Advertentie
 5. Museumstuk repareren

  Alkmaar museum
  Oe, dat is belangrijk werk! In het museumatelier van het Stedelijk Museum Alkmaar kruip je in de huid van een echte restaurateur. Kinderen mogen zelf verf maken en het beschadigde museumstuk retoucheren.

 6. KnutselLAB

  Knutsel LAB bril maken
  In de Kunsthal in Rotterdam is een speciaal LAB waar je mooie dingen kunt maken. In de kerstvakantie maak je er bijvoorbeeld je eigen bril. Dit doe je naar het voorbeeld van de Keniaanse kunstenaar Cyris Kabiru, die brillen maakt van spullen die hij op straat vindt. Hoe bijzonder.

 7. Kinderatelier bij de marine

  Kinderatelier bij de marine
  In de kerstvakantie kun je volop aan de slag in het kinderatelier van het Marinemuseum in Den Helder. Wapenschildjes maken, marineschepen bouwen van bouwsteentjes en nog veel meer. Leuk om dan direct even het stoere museum te verkennen!

 8. Villa Kabaal

  Villa Kabaal
  Villa Kabaal in Boskoop organiseert op 11 en 12 februari een Magisch Winter Event. Je kunt er lekker met je handen aan de slag: versier cupcakes en knutsel een grappige Olaf-sneeuwpop of Minion. Er is ook een gaaf podiumprogramma met o.a. de Minion discodans, Olaf’s zomerdans en een magische quiz met Tinkerbell! En Olaf, Elsa en Anna zijn aanwezig voor een meet & greet.

  Advertentie

Wist je dat op Kidsproof.nl heel veel goede knutselideeën staan? Je vindt ze in onze Do It Yourself rubriek, samen met leuke recepten en traktaties, schminkvoorbeelden en allerlei binnen- en buitenspelletjes.

Redactioneel – Offer – Heerlijke dutjes

Heerlijke dutjes

Met Puckababy
Bekijk alle slaapzakken