Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x leuk om te doen tijdens de zomervakantie

Jippie vakantie! Blijven jullie thuis, dan hoeven jouw kinderen zich niet te vervelen. Hier acht zomerse kidsproof-uitjes in eigen land: toffe musea, culturele stedentripjes en tips voor plezier in natuur… Er is zóveel leuks te doen!

 1. Fun in FutureLand

  Futureland - Kidsproof.nl
  FutureLand

  Vier de zomer in FutureLand met de leukste kinderactiviteiten. Je kunt mee op fossielenexpeditie of met een speciale kinderrondleiding. De leuke creatieve workshops zijn ook een aanrader. Nieuw is de gave speurtocht naar het Maasvlaktestrand. FutureLand is ook een superleuk uitje voor kleine kapiteintjes: alleen al de aanblik van de langsvarende containerschepen is indrukwekkend!

 2. 9x buitentips van de boswachter

  Boswachtertips - Kidsproof.nl
  Staatsbosbeheer

  Wat ga jij deze vakantie buiten beleven? Wij kregen 9 leuke buitentips van de boswachters van Staatsbosbeheer met genoeg inspiratie voor de héle zomer! Neem de kinderen eens mee naar een speelbos om hutten te bouwen of om af te koelen in een speelvijver. Een dagje hulpboswachter zijn is ook een aanrader. Wie weet spot je onderweg nog wilde dieren!

 3. Nederlands Openluchtmuseum

  Openluchtmuseum - Kidsproof.nl
  Nederlands Openluchtmuseum

  Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is zeker een bezoekje waard met het mooie zomerweer. In dit prachtige museum maak je een reis door de geschiedenis van ons land. Er is zoveel te zien en te beleven voor kinderen. Van meehelpen met klusjes op het kindererf tot het prachtige Canon van Nederland. Echt een aanrader voor het hele gezin!

 4. Plan een stedentrip Breda

  Stedentrip Breda - Kidsproof.nl
  Gemeente Breda

  Mijn collega Asja en haar gezin zijn gek op Breda. ‘Breda heeft een mooi historisch centrum met leuke winkels, heel veel gezellige eetplekjes én niet heel onbelangrijk toffe kinderactiviteiten!’ Dat klinkt als een heerlijk zomervakantie-uitje! Voor alle tips van Asja moet je even op haar blog kijken.

 5. Een dagje burgemeester zijn

  Amsterdam museum - Kidsproof.nl
  Amsterdam Museum

  In het Amsterdam Museum kunnen kinderen zich deze zomer even de burgemeester van Amsterdam voelen. Hoe cool is dat! Voor de kleintjes zijn er grappige kijk- en speurspellen en de oudere kinderen worden aangemoedigd om na te denken over de toekomst van Amsterdam. Een tof familiespel, want de (groot)ouders mogen natuurlijk ook meedoen!

 6. Het Grootste Kinderfeestje

  Dierenpark Amersfoort - Kidsproof.nl
  Dierenpark Amersfoort

  Hieperdepiep, zet je feestmuts op! Deze zomer staat DierenPark Amersfoort vol met feestvarkens. Het DierenPark viert haar zeventigste verjaardag met elke dag avontuurlijke kinderpartijtjes. Er zijn maar liefst vijf verschillende feestjes waar je met het hele gezin aan mee kan doen. Sluit de dag af met een heus waterspektakel tussen de dino’s. Lekker afkoelen!

 7. Spetterende waterpret

  Madurodam - Kidsproof.nl
  Madurodam

  Hoe we in Nederland omgaan met water? Dát ontdek je in Madurodam! Deze zomer kunnen kinderen zelf een handje helpen met wateractiviteiten die belangrijk zijn voor ons land. Van het voorkomen van een dijkdoorbraak tot helpen in de Rotterdamse Haven, en van het sluiten van de Oosterscheldekering tot het blussen van een bootbrand. Eén en al waterpret!

 8. Bezoek het Koninklijk Paleis

  Koninklijk Paleis - Kidsproof.nl
  Koninklijk Paleis Amsterdam

  Bijzonder! Als de Koning er niet is mogen jij en je kinderen het Koninklijk Paleis Amsterdam van binnen bekijken. Prins Louis, zoon van Koning Napoleon, woonde ooit in dit paleis en weet je alle leuke geheimpjes te vertellen. Je vindt de juiste antwoorden door de stickers op een gouden medaille te plakken. De oudere kinderen mogen met Jakob mee naar de Gouden Eeuw in Jakobs Avontuur!

Benieuwd wat er nog meer te doen is in jouw regio deze zomer? Neem dan een kijkje op Kidsproof.nl voor de nieuwste tips!

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend