Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kind in geweldige pluktuin met tomaten en zit op schoot bij moeder.

8x geweldige pluktuinen voor kinderen

Met een mandje aan de arm struinen langs rijpe aardbeien en gekleurde bloemen. Bij deze pluktuinen mag je kind zelf aan de pluk. Met velden vol bloemen en vers fruit. Dit zijn de leuke pluktuinen voor kinderen in Nederland.

Advertentie
 1. De Mikkelhorst

  In de zomer staan alles op zorgboerderij de Mikkelhorst in het Groningse Haren in bloei. Duik met je kind het veld in voor een zelfgeknipt boeket. Of oogst samen groenten van het seizoen. Lekker en leerzaam!

 2. Indoorvolkstuin

  Welk kind vindt ze niet lekker: aardbeien. Heb je ze altijd al eens zelf willen plukken, dan kun je van mei t/m oktober terecht bij de Indoorvolkstuin in Rijnsburg. Ook ideaal met regen, want de aardbeien groeien hier in een kas.

  Advertentie
 3. Wenum Hoeve

  De Wenum Hoeve in Wenum-Wiesel heeft een prachtige bloemen- en pluktuin. Kinderen kunnen er – afhankelijk van het seizoen – aan de gang met bloemen, verse aardbeien en geurige kruiden.

 4. Hoeve Ravenstein

  Baarn heeft een pareltje, namelijk Hoeve Ravenstein. Achter het boerenerf ligt een kleurrijke pluktuin. Met een mandje en schaar ga je zelf op zoek naar de mooiste bloemen en kruiden.

  Advertentie
 5. Fruittuin Verbeek

  Een groene boomgaard, gezellig terras en een flinke speeltuin. Je kunt je bij Fruittuin Verbeek in Oldebroek heel goed een middag vermaken. Ook hier pluk je erop los. Er zijn elk jaar zoete zomervruchten en rijpe appels.

 6. By Broersen

  De doosjes staan al klaar bij By Broersen in Warmenhuizen. In deze pluktuin heb je keuze uit rode, witte en zwarte bessen, kruisbessen, frambozen én wel 100 soorten bloemen.

 7. Tuinbouwbedrijf LOT

  Elke week stuurt Tuinbouwbedrijf LOT uit Dronten een mailtje. Hierin staat weke groenten en bloemen klaar zijn voor de oogst. Zit er iets leuks en lekkers bij, dan kun je langs gaan om zelf te gaan plukken!

 8. Bij Mei

  In Zoeterwoude ligt de natuurvriendelijke zelfoogsttuin vol met zomerbloemen. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is de tuin open en kan er geplukt worden. Of neem een plukabonnement. Leuk voor de echte fanatiekelingen.

Benieuwd naar nóg meer uitjes in de natuur? Kijk op www.kidsproof.nl voor alle tips bij jou in de buurt!