Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dagje uit met het gezin? Deze forten en kastelen zijn zeker een bezoekje waard

Op zoek naar een leuk idee voor een gezinsuitje? Ga eens op avontuur in een fort of kasteel. Leerzaam, leuk en een beetje spannend. In Nederland zijn heel wat mooie, oude vestingen om te bezoeken. Hier 9 aanraders op een rij.

Advertentie
 1. Kasteelruïne Valkenburg bekijken met Augmented Reality

  Helpen bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft of met eigen ogen bekijken hoe het kasteel er in de 11e eeuw uitzag? Met de nieuwe Augmented Reality (AR) routes door Kasteelruïne Valkenburg komt de geschiedenis van het voormalige kasteel tot leven.

  Tip: Hier scoor je de leukste tickets (met korting!) voor uitjes met het hele gezin

 2. Interactief ontdekken bij Fort Pannerden

  In dit fort kunnen jullie met een geheimzinnige sleutel en zaklamp op puzzelexpeditie door donkere gangen. Spannend! Luisteren jullie liever naar verrassende verhalen van de bewoners van het fort? Met interactieve programma’s ontdek je Fort Pannerden in Nijmegen.

  Advertentie
 3. Verdwalen met plezier in Fort Vertier

  In het 3D-labyrint van Fort Vertier verdwaalt je kind met plezier. De torens van dit fort in Harderwijk bereik je namelijk niet zomaar. Je moet eerst op zoek naar de juiste ingang en dan de route volgen over loopbruggen en paden. Speel het spel en probeer de snelste tijd van de maand neer te zetten!

 4. Zelf ontdekken en doen bij kasteel Muiderslot

  Met de activiteitenkaarten ‘Ontdekken en doen’ kan je in en rond dit kasteel in Muiden op ontdekkingstocht. Je kind mag zelf de route bepalen en onderweg verschillende opdrachten uitvoeren. Aan het einde staat er een verrassing klaar.

 5. Vertelconcerten in kasteel Radboud

  Advertentie

  Beleef de geschiedenis van Kasteel Radboud in Medemblik tijdens de vertelconcerten waarbij muziekstukken worden gecombineerd met verhalen. Een bijzondere belevenis voor groot en klein!

 6. Het best bewaarde fort van Nederland: Fort 1881

  De geschiedenis beleven door het volgen van een van de themaroutes of  aan de hand van een speurtocht: het kan allemaal in Fort 1881 in Hoek van Holland. Ga samen op avontuur en ontdek hoe het was om te leven in een fort.

 7. Vertier in kasteel Helmond

  Kasteel Helmond is superleuk om te bezoeken met je kind. Verkleden als een echte prins of prinses, alle geheimen van het kasteel ontdekken met de Schildjesroute of gewoon lekker spelen in de kasteelgang. Het kan er allemaal. Je kunt er zelfs uitvinden hoe je zelf een kasteel bouwt!

 8. Speuren in kasteel Heeswijk

  Speurders opgelet! In het bosrijke Brabantse landschap wacht je een uitdaging in Kasteel Heeswijk in de vorm van een heuse ontdekkingstocht.

 9. Rondstruinen bij kasteel Cannenburch

  In Vaassen vind je in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers Kasteel Cannenburch. Een fijne plek om lekker rond te struinen met de kinderen. Benieuwd naar de spannende geschiedenis van dit kasteel? Volg een rondleiding of ga op speurtocht in het kasteelpark.

Meer forten en kastelen met je kind ontdekken? Bekijk ze allemaal op www.kidsproof.nl!

Redactioneel – Offer – Geboortekaartje

Geboortekaartjes

Mooiste kaart voor je kindje
Bekijk hier