Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
blog ellen andrea

‘Zij is geslaagd hoor, Ellen’

Ellen Andrea gaat vandaag niet alleen op pad, maar met verloskundige in opleiding Terry. Samen begeleiden ze Ilse bij de bevalling van haar tweede zoon. Hoewel... Samen? Eigenlijk zit Ellen Andrea er voor spek en bonen bij.

Advertentie

In opleiding

Vandaag rij ik niet alleen naar de kraambezoeken, Terry zit naast me. Ze is verloskundige in opleiding en omdat ze bijna klaar is met haar opleiding, ben ik vooral chauffeur. Terry neemt de telefoon aan en maakt met elke vrouw of kraamverzorgster zelfstandig een plan. Uiteraard overlegt ze alles eerst met mij en hier en daar kan ik nog wat aanvullen, maar eigenlijk zit ik er vooral een beetje bij. Een goed teken, natuurlijk.

Schouders zaten vast

We zijn bijna klaar met alle visites en administratie als de telefoon weer gaat. Terry heeft Ilse aan de lijn. Ze heeft weeën. Samen rijden we naar haar huis. Haar man Dennis komt ook net thuis. Terry onderzoekt Ilse. Omdat de weeën al best sterk zijn, gaan we meteen naar het ziekenhuis. Ilses vorige bevalling verliep moeizaam: de schouders van hun zoon Robin zaten vast nadat het hoofdje was geboren. Het was dan ook een flinke beer. Uiteindelijk werd hij gelukkig gezond geboren, maar met deze baby willen we op de goede plek zijn als het weer gebeurt.

Geschreven door

Ellen Andrea

Hulpje

Terry stapt bij Ilse en Dennis in de auto zodat ze Ilse kan helpen tijdens de rit en ik hobbel er achteraan. In de gang naar de verloskamer besef ik dat ik eigenlijk maar een aanhangsel ben: Terry duwt Ilse in de rolstoel, Dennis is de auto aan het wegzetten en ik loop achter Terry met de tas en Maxi-Cosi. Stiekem moet ik lachen. Ook in de verloskamer ben ik vooral een hulpje. Ik help Terry met het klaarleggen van de spullen en leg babykleertjes klaar. Ilse duikt onder de douche. Ik zet thee en koffie en klets wat met de verpleegkundigen in de koffiekamer.

De baby komt

Ondertussen is Ilse keihard aan het werk. Terry helpt haar door de laatste gemene weeën en helpt haar naar het bed als de vliezen breken onder de douche. De baby blijkt in het vruchtwater te hebben gepoept en Terry luistert naar het hartje van de baby. Die lijkt nergens last van te hebben. Dan krijgt Ilse een flinke perswee. Ik pak het fototoestel en ga weer in het hoekje van de kamer zitten. Terry legt aan Ilse en Dennis uit dat de baby er al aankomt. Met grote ogen kijkt Dennis haar aan. Dan kijkt hij naar mij. Ik knik dat Terry echt gelijk heeft en maak stiekem een foto van zijn verbaasde gezicht.

Tweede zoon

Tien minuten later ligt er een gezonde zoon op Ilses buik. Het hoofdje werd snel geboren en de schouders gelukkig ook. Omdat ik mijn handen vrij heb, maak ik foto’s. Zachtjes zeggen Ilse en Dennis de naam van hun tweede zoon: Thijs is geboren. De placenta volgt ook snel en Terry feliciteert de nieuwe ouders als eerste. Trots kijkt Dennis haar aan. Daarna kijkt hij naar mij. ‘Zij is geslaagd hoor, Ellen.’ Nagenietend rij ik Terry terug naar de praktijk. Wat een fijne dag, en Terry is weer een stapje dichter bij dat welverdiende diploma.

Advertentie
Commercieel – Prenatal – Offer – Prénatal Kinderwagen

Onderweg met je kleintje

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen!
Shop nu