Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Inpakstress: ik ga op vakantie en neem mee…

Ik heb last van inpakstress. Het is een luxeprobleem, ik weet het, maar ik blijf het lastig vinden. De vakantie staat voor de deur en ik moet voor 5 gezinsleden een koffer inpakken. En er komt nog veel meer bij kijken: huis opruimen, wasmanden leeg wassen, boodschapjes doen, handbagage inpakken voor een vliegreis van 10 uur, jassen en schoenen bij elkaar zoeken, iPads en iPhones reisklaar maken en de e-Reader vullen met nieuw leesmateriaal. En niet te vergeten mijn werk-gerelateerde to do’s wegwerken… Mijn hoofd ontploft!

Advertentie

Nadenken, plannen en organiseren

Ik pak voor iedereen de koffers in, dan weet ik tenminste zeker dat we niks vergeten. In dat opzicht ben ik niet geëmancipeerd; ik pak zelfs de koffer vanmijn man! Dat zou hij natuurlijk zelf kunnen doen, maar het gaat gewoon sneller als ik het doe en dan verlies ik het overzicht niet.

Drie weken van tevoren, als niemand nog over de vakantie nadenkt, begin ik al met plannen en organiseren en stel ik to do-lijstjes samen. Ik plan in wanneer ik mijn was ga wegwerken en wanneer ik de stad in ga voor de boodschappen. Anders loopt het echt in de soep.

Geschreven door

Linda Bosscher

Na de laatste inpaksessie voor onze zomervakantie weet ik dat last minute pakken écht stressvol is. Om 2 uur ’s nachts stond ik nog koffers te pakken en was weg te werken en om 4 uur moesten we vertrekken. Ik was kapot! Echt niet handig want met een lange reis in het vooruitzicht moet ik als moeder goed uitgerust zijn.

Dit jaar doe ik het anders!

Dit jaar doe ik het dus anders. Op zolder heb ik de kamer van zoonlief in gebruik genomen. Hij logeert al een tijdje bij zijn zus op de kamer. Het voordeel is dat ik op zijn zolderkamer nu alle ruimte heb. Ik heb zijn Ikea-vakjeskast voor het gemak ingepikt en daar mijn tijdelijke verzamelpunt van gemaakt. De dozen zomerkleding zijn al omgekeerd en tot mijn schrik kwam ik erachter dat de kinderen vreselijk hard waren gegroeid. Ik moest dus onverwachts nog op zoek naar sandalen, korte broeken en t-shirts. Note to myself: volgende keer eerder gaan passen!

Minimaal inpakken

Voor elk gezinslid heb ik twee vakjes gereserveerd in de kast. De afgelopen week heb ik daar steeds wat ingelegd en nu heb ik zo goed als alles bij elkaar. Vervolgens bekijk ik nog wat echt meegaat en pak ik woensdagochtend de koffers in. Ik neem altijd teveel mee en ik wil nu minimaal inpakken. Gelukkig is er een wasmachine op de vakantiebestemming aanwezig. Je zou denken dat ik aan 6 kledingsets genoeg heb voor 13 dagen.

Advertentie

Naarmate de week vordert ben ik al bijna zo goed als klaar. De stress neemt af en ik begin met de laatste voorbereidingen: het opladen en reisklaar maken van alle apparaten en de handbagage inpakken – de kinderen moeten zich tenslotte 10 uur lang kunnen vermaken.

Onmisbare handbagage

In de handbagage zijn onmisbaar: luiers, luierdoekjes, tijdschriften voor mama (niet dat ik daar aan toe kom), spelletjes, een klein doosje LEGO, kleurboeken, kleurpotloden (én puntenslijper), koptelefoons, knuffels, schoon ondergoed (want stel je voor dat ze een ongelukje krijgen of knoeien) en boekjes voor de kinderen. Ben ik niks vergeten? Oh ja, wat EHBO-spullen.

Het aftellen is begonnen! Ik heb vakantie als ik de deur achter mij dichttrek. Dan is alle inpakstress als sneeuw voor de zon verdwenen. Op de plek van bestemming kom ik er vanzelf achter of ik nog wat vergeten ben. Ik ben in ieder geval uitgerust en met mijn 15 vliegtips voor kinderen in mijn achterhoofd begin ik vol goede moed aan een lange vliegreis en een heerlijke vakantie!

linda vakantie

Advertentie

 

Commercieel – Hema – Offer –  Hydrofieldoeken

Hydrofieldoeken

Drie multifunctionele hydrofiel doeken
Shop nu