Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Hoofdbeeld

Uitjes op grote hoogte

Uitkijktorens zijn leuk. Van boven ziet alles er zo anders uit! Eerst lekker klimmen en dan genieten van het uitzicht over de natuur of een grote stad. Deze torens zijn helemaal Kidsproof.

Advertentie
 1. Beklim de Belvédère

  1 Belvedere.jpg
  Heb jij Arnhem wel eens bewonderd vanaf de uitkijktoren in Park Sonsbeek? Nee? Moet je echt een keer doen. Iedere laatste zondag van de maand kun je de wenteltrap van de Belvédère beklimmen en genieten van het uitzicht over de wijde omgeving. Leuk om te combineren met een wandeling en picknick in het park.

 2. Uitkijktoren Kootwijkerzand

  2. Kootwijkerzand Uitkijktoren
  Kootwijkerzand wordt ook wel de grootste zandbak van West-Europa genoemd. Dat betekent lekker spelen met emmers en schepjes. Sinds kort staat er ook een gloednieuwe uitkijktoren. Op twaalf meter hoogte heb je een fantastisch uitzicht over de zandvlaktes en de bossen van de Veluwe. Loop een van de uitgezette wandelingen en geniet van de natuur. Loop je met een kinderwagen? Dan is het rolstoelpad van twee kilometer een aanrader.

 3. Dakpark Rotterdam

  3 Dakpark Rotterdam
  Het is niet echt een uitkijktoren, maar wel een heel cool uitje op grote hoogte. Dakpark Rotterdam is namelijk het grootste openbare park op een dak! Je kunt er lekker zonnebaden, barbecueën én spelen, want er is een gave speeltuin en een waterspeelplaats.

 4. Villa Augustus

  4. Villa Augustus
  Overnachten in een oude watertoren, hoe leuk is dat. Het kan bij Villa Augustus in Dordrecht. Het hotel heeft hippe en sfeervolle kamers, die allemaal anders zijn ingericht. Bij het hotel is ook een heerlijk restaurant, een moestuin en een markt waar je de producten die ze hier telen en maken kunt kopen. Een leuke plek als uitvalsbasis voor een weekendje Rotterdam.

  Advertentie
 5. Uitkijktoren Groenlanden

  5 Uitkijktoren Groenlanden
  Ben je een echte natuurliefhebber en wil je een mooi uitzicht op de omgeving? Bezoek dan met je kinderen deze uitkijktoren in de Ooijpolder, bij Nijmegen. Hier overzie je natuurgebied de Groenlanden met broedende ooievaars, grazende konikpaarden en gallowayrunderen. In de schemering zie je misschien nog wel dassen, hazen, konijnen en vossen.

 6. Haagse Toren

  6 Haagse toren
  Benieuwd hoe Den Haag er van bovenaf uitziet? Beklim dan de 92,5 meter hoge Haagse Toren van de Grote Kerk. Tijdens de rondleiding van ongeveer anderhalf uur leer je meteen van alles over de geschiedenis van dit vijftiende-eeuwse monument. 288 treden omhoog: een hele klim, maar de moeite waard! Je ziet zelfs Kijkduin en Scheveningen. De toren is ieder weekend te bezoeken.

Op Kidsproof.nl vind je natuurlijk nog veel meer leuke uitjes voor in de natuur en de stad. Kijk eens wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is!

 

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.

Redactioneel – offer – Buggy’s

Op zoek naar Buggy's

Bekijk nu