Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Wat doe je als Sint en Piet blunderen?

De Sinterklaas-soap in Eva’s huis zet zich voort. Poging twee om haar dochter de waarheid over de goedheiligman te vertellen loopt uit op een drama.

Advertentie

Ja, alweer een blog over Sinterklaas. Sorry, ik kom er gewoon niet onderuit. Mijn hele huishouden draait om Sinterklaas. Mijn dochter draagt elke dag haar pietenpak, neuriet dag en nacht sinterklaasliedjes en kijkt alleen maar sinterklaasfilms op televisie.

Geschreven door

Eva Munnik

Waterbakje

Ondertussen blunderen Sinterklaas en Piet wel een beetje dit jaar. Nou, met name Piet dan (dat is mijn man). Bij het vullen van de schoen gaf ik hem de verantwoordelijkheid voor het strooigoed en het waterbakje van Amerigo. Geen goed idee. ‘Hey, Piet heeft het waterbakje terug op het aanrecht gezet,’ roept mijn dochter ‘s ochtends (zucht: elke Piet weet toch dat je het leeg naast de schoen laat staan).

Inpakpapier

Na het uitpakken van haar schoencadeautje trekt ze de keukenla open om een beschuitje te pakken en zegt verbaasd: ‘Wij hebben exact dezelfde chocolade-muizen en -kikkers als Sinterklaas bij mijn schoen legde!’ ‘Goh, wat toevallig,’ probeer ik nog (Grrr: waarom legt hij dat strooigoed in de keukenla!). ‘En dezelfde pepernoten!’ ‘Tja, die lijken allemaal op elkaar,’ lach ik. ‘Maar mam, ze smaken ook EXACT hetzelfde, echt raar! En hoe komt Sinterklaas eigenlijk aan net zulk inpakpapier als wij?’ (Oké, dat laatste was mijn fout).

Waargebeurd: jullie grappigste 5 december bloopers.

De waarheid

Ze wil het horen, denk ik. De waarheid. Ik weet dat ik dat vorige week ook al schreef, maar nu weet ik het zeker. Al die vragen, die argwanende blik. Bovendien: het voelt niet goed om continu smoesjes te verzinnen. Ik ga ervoor, nu echt. ‘Nou, eigenlijk helpen wij Sinterklaas,’ zeg ik voorzichtig, zodat ik toch nog terug kan als een trauma dreigt. ‘Eigenlijk doen wij die cadeautjes en dat strooigoed.’

Advertentie

Tip: Betrek je kind bij het grote geheim en laat hem in dit boek een contract ondertekenen

Lees ook: Wanneer en hoe vertel je dat Sinterklaas niet bestaat?

Sinterklaas appen

Vol afschuw kijkt ze me aan. ‘Maar dat vind ik helemaal niet leuk!! Ook Pakjesavond?’ Ik knik voorzichtig. Huilend rent ze naar haar slaapkamer. Snikkend duikt ze in haar bed, vanonder de dekens roept ze: ‘Alles is verpest nu. Er is helemaal niets aan als júllie het allemaal doen. Ik wil dat Sinterklaas het doet!’ Dit zijn dus van die momenten dat je het als moeder even ook niet meer weet (en mijn man is natuurlijk al naar zijn werk). ‘Weet je wat?’ Zeg ik: ‘Ik ga Sinterklaas appen, dat hij het weer zelf moet doen. Dan helpen we hem niet meer, oké?’ Ze knikt opgelucht. 

Lees ook: 7 niet-zo-handige dingen aan het Sinterklaasjournaal

Schoencadeau

Snel verander ik mijn mans naam in ‘Sinterklaas’ en app hem dat-ie even mee moet spelen. Ik sms (want dan zie je geen profielfoto): ‘Beste Sint, we kunnen u niet meer helpen. Wilt u het zelf weer doen? Dank! Eva.’ Pling. ‘Dat is goed, hoor. Groetjes Sint.’ Ik laat het bericht aan mijn dochter lezen. Ze knikt tevreden. ‘Oké, snel naar school dan nu.’ Als ik haar gedag gekust heb in de klas, roept ze me na: ‘En mam, het volgende schoencadeau moet dus wél in ander papier verpakt zijn!’

Meer lezen: Hoe groot of klein moeten schoencadeautjes zijn?

Redactioneel – Offer- Schoenen

Schoenen

Dutchy kinder gymschoenen
Shop nu