Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Blog Linda Bosscher - Hoe draai je de beste pijltjes?

Zo draai je het beste pijltje

Het is Buitenspeeldag! En dat doet Linda terugdenken aan haar eigen buitenspeelavonturen van vroeger, mét blaaspijp. Maar hoe doe je dat ook alweer: pijltjes draaien?

Advertentie

Uren was ik er vroeger zoet mee, samen met buurkinderen maakte ik er een wedstrijdje van wie de beste pijltjes kon rollen. Het was de kunst ze zo puntig en scherp mogelijk te maken. En hadden we bepaald wie de beste pijlen had, dan schoten we die natuurlijk af in de buurt. Vlak langs die ene buurman of vanuit de bosjes op mensen die langsliepen. Moest kunnen.

Geschreven door

Linda Bosscher

Aan de rol

Omdat het Buitenspeeldag is, heb ik het voor het eerst sinds jaren weer gedaan; pijltjes rollen. Nu voor en met mijn kinderen. En dat was makkelijker dan ik dacht. Sommige dingen verleer je niet. Ook met je kinderen de perfecte pijl maken?
Met deze tutorial is het een eitje:

Schiet je mee?

Wat ik al had verwacht, gebeurde ook: mijn zoon was meteen superenthousiast. Dus televisie uit, pijltjes mee en op naar buiten vandaag! Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon en bedoeld om buitenspelen onder de aandacht te brengen, want uit cijfers blijkt dat tegenwoordig 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week buitenspeelt. Ik roep alle vaders en moeders op om vandaag ook zo’n blaaspijp te maken en je kinderen mee naar buiten te nemen. Post je een foto in de comments?

Wat heb je nodig?

  • Een blaaspijp (buis)
  • Oude tijdschriften
  • Een leeg bakje
  • Wc-rollen
  • Plakband

Ik knutselde er meteen nog een opbergdoosje bij. Laat je inspireren!
Blog Linda Bosscher: Zo draai je het beste pijltje - opbergdoos

Ouders van Nu product – Eten voor twee

Recepten en tips voor tijdens de zwangerschap

€20,99
Bestel nu